Gündem

Biden: "Gazze'deki Açlık Sorunu Derhal Son Bulmalı"

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyor, ama nasıl bir yol izlenecek?

Biden: "Gazze'deki Açlık Sorunu Derhal Son Bulmalı"
09-02-2024 09:23

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yapılan canlı yayında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve bölgedeki insani durumu ele aldı. Biden, Gazze'de yaşanan açlığın ve masum insanların çektiği acının son bulması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası toplumun dikkatini bu krize çekti.

"Gazze'deki Karşılığın Çok Abartılı Olduğunu Düşünüyorum"

Biden, 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'deki askeri harekatının abartılı olduğunu belirtti ve bölgedeki insani krize dikkat çekti. ABD Başkanı, Gazze'de yaşanan açlık ve insani sorunların çözümü için bölge ülkeleriyle ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmeler yaptığını açıkladı.

Gazze'ye İnsani Yardım Gönderme Çabaları

Biden, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması için Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Es-Sisi ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmeler gerçekleştirdiğini, başlangıçta Es-Sisi'nin yardımların geçişi konusunda tereddütlü olduğunu, ancak sonrasında kendisini ve Netanyahu'yu ikna etmeyi başardığını ifade etti. ABD Başkanı, "Gazze'de açlıktan ölen pek çok masum insan var. Bu son bulmalı." diyerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Esir Takası Anlaşması İçin Uğraşlar

Joe Biden, ayrıca İsrail ile Hamas arasında bir esir takası anlaşması yapılabilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara sürdürülebilir bir ara verilebilmesi için yoğun çaba harcadığını belirtti. ABD Başkanı'nın bu konudaki çabaları, bölgede kalıcı barışın sağlanması yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

"Gazze'de başları belada olan ve ölen insanlar var. Bu son bulmalı." - Joe Biden

Biden'ın açıklamaları, Gazze'deki insani krizin çözümüne yönelik uluslararası çabaların artırılmasının gerekliliğini vurguluyor. ABD Başkanı'nın bu konudaki proaktif tutumu, bölgede yaşanan insani dramın sona erdirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçirilmesinde kilit bir rol oynayabilir. A.A

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER