Yaşam

Bir Anlık Klavye Hatası 52 Bin TL’ye Mal Oldu

Gaziantep'teki Döviz Bürosunda Yaşanan İlginç Olay: Fazla Verilen Para Geri Gelecek mi?

Bir Anlık Klavye Hatası 52 Bin TL’ye Mal Oldu
13-07-2024 09:10
GAZİANTEP

Beklenmedik Bir Hata Nasıl Gerçekleşti?

Gaziantep’te bir döviz bürosunda çalışan bir kişi, yaptığı klavye hatası nedeniyle müşterisine olması gerekenden 52 bin TL fazla ödeme yaptı. Burma bilezik ve 3 gram altın bozduran müşteriye 191 bin 20 TL yerine 242 bin 870 TL verildi. Bu olay, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay Nasıl Gelişti?

Olay, 10 Temmuz Çarşamba günü Şahinbey ilçesindeki bir döviz bürosunda gerçekleşti. Burma bilezik ve 3 gram altın bozdurmak isteyen müşteri, döviz bürosuna eşiyle birlikte geldi. Döviz bürosu çalışanı, yaptığı klavye hatası sonucu 2 bin 513 TL yazacağına 21 bin 513 TL yazdı. Bu nedenle müşteriye 191 bin 20 TL yerine 242 bin 870 TL verildi.

Çalışanlar Ne Dedi?

Sistem hatası bize 52 bin TL’ye mal oldu diyen döviz bürosu çalışanı Samet Kocaardıç, yoğunluk nedeniyle bu hatanın gözden kaçtığını belirtti. Kocaardıç, Günlük rutin yoğunluğumuz sebebiyle bazen dalgın olabiliyoruz. Çalışma arkadaşımız hesap makinesine doğru bir şekilde yazıyor ama bozduğumuz altının parasını verirken sistemsel hata dolayısıyla yanlış para veriyor. ifadelerini kullandı.

İşlem Hatası ve Sonuçları

Kocaardıç, yapılan hatanın döviz bürosuna yaklaşık 52 bin TL’ye mal olduğunu belirterek, fazla verilen paranın geri gelmemesi durumunda işlemi yapan çalışanın maaşından kesileceğini söyledi. Bizim burada kazandığımız bir şey yok. Hesap makinesine doğru yazıyor. Adamda bunu görüyor ama bizim arkadaşımız fark etmediği için işlemi tamamlıyor. Yoğunluktan dolayı olan işlem hatası şirketimize yaklaşık 52 bin TL’ye mal oldu. dedi.

Vatandaşlardan Ne Bekleniyor?

Kocaardıç, vatandaşların bu tür durumlarda duyarlı olmalarını isteyerek, Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bizler çalıştığımız yerde yoğunluktan dolayı fazla para verebiliyoruz. Vatandaşımızdan tek isteğim paramızı geri getirmesi diye konuştu. Döviz bürosu çalışanları, vatandaşa seslenerek fazla aldığı parayı geri getirmesini istiyor.

Güvenlik Kameraları O Anları Kaydetti

Güvenlik kameraları, olayın tüm ayrıntılarını saniye saniye kaydetti. Müşterinin fazla parayı aldığı ve döviz bürosundan ayrıldığı anlar net bir şekilde görüntülendi. Döviz bürosu yetkilileri, müşteriyle iletişime geçerek durumu düzeltmeye çalışıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER