Kültür & Sanat

Bireyler İçin Özel Atölye Etkinlikleri

Türkiye Down Sendromu Derneği, Özel İhtiyaçlı Bireyleri ve Ailelerini Eğitim Atölyelerinde Buluşturdu

Bireyler İçin Özel Atölye Etkinlikleri
25-01-2024 11:01

Türkiye Down Sendromu Derneği'nin ‘Geleceğe +1 Akademi Merkezleri Projesi’ kapsamında, deprem bölgesinde yaşayan down sendromlu ve özel ihtiyaçlı bireyler için eğitim atölyeleri düzenlendi. Bu etkinlikler, bireyler ve aileleri için hem bir buluşma noktası hem de adaptasyon ve eğitim imkanı sağladı. Deprem sonrası normalleşme sürecinde, bu tür etkinliklerin önemi nedir ve bireyler ile ailelerine nasıl katkı sağlıyor?

Renkli Sahnelerle Dolu Atölyeler

Adıyaman’daki akademi merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerde, gün boyu renkli sahneler yaşandı. Çocuklar, atölye etkinliklerinde gönüllerince eğlenirken, aileleri de onlara yönelik eğitimler aldı. Bu atölyeler, hem çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor hem de ailelerin çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmalarına olanak tanıyor.

“Buradaki amacımız bölgede yaşayan özel ihtiyaçlı çocuk ve ailelerine uzmanlar ve STK’lara bu deprem sürecindeki desteği sürdürmek ve deprem sonrası yaşantıların adaptasyonların organizasyonuyla ilgili danışmanlıklar vermeye başladık.” - Özgür Konuk, Türkiye Down Sendromu Derneği Eğitim Direktörü.

Deprem Sonrası Adaptasyon ve Destek

Türkiye Down Sendromu Derneği Eğitim Direktörü Özgür Konuk, Adıyaman'da 3'üncü ayda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, özellikle deprem sonrası adaptasyon süreçlerine ve ailelerin bozulan rutinlerini yeniden organize etmeye odaklandıklarını ifade etti. Konuk, bu çalışmaların, özel ihtiyaçlı çocuklar ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Organizasyon ve Etkinliklerin Önemi

Dernek, ailelerin birlikte yaşama kültürünü geliştirmek ve deprem sonrası süreçlere adaptasyonlarını arttırmak adına çeşitli aktiviteler düzenliyor. Bu etkinlikler, aileler ve çocuklar için bir arada olma fırsatı sunarken, aynı zamanda onlara yeni beceriler kazandırma ve mevcut durumlarına adapte olma konusunda destek sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER