Gündem

Bisikletli Pişkin Hırsızın Büfe Soygunu

30 Bin TL Değerinde Çalıntı Büfe Sahibinin Uykusu Hırsız İçin Fırsat Oldu Olay Anı Güvenlik Kamerasına Saniye Saniye Yansıdı

Bisikletli Pişkin Hırsızın Büfe Soygunu
06-02-2024 14:49
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan bir büfe, pişkin bir hırsızın hedefi oldu. İşletme sahibinin uyumasını fırsat bilen bu hırsız, 30 bin TL değerinde telefon, para ve sigarayı çalmayı başardı. Olayın ayrıntıları nelerdir?

"Saat 05.00’te işletmecinin uyuyakalmasını fırsat bilen pişkin hırsız, bisikletiyle yanaştığı büfeye yanaştı. İçeride uyuyakalan büfe sahibinin uykuya dalıp dalmadığını kontrol etmek için cama tıklayan hırsız, daha sonra içeri girip önce sigara kartonunu, sonra çekmeceden 2 bin lira çaldı."

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızın bir müddet sonra tekrar büfeye girip bu kez masa üzerindeki iki adet telefonu alıp çıktığı görülüyor. Hırsızlık anları, büfenin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

İşletmeci Mehmet Çetinkaya: "Yaklaşık 30 Bin Liralık Bir Zararım Söz Konusu"

Olayın ardından polise şikayette bulunan işletmeci Mehmet Çetinkaya, hırsızın bir an önce yakalanması için yetkililere çağrıda bulundu. Çetinkaya, yaşadığı kaybı şu şekilde açıkladı: "Büfe içerisinde koltukta oturuyordum. Sabah saat 05.00’e 10 dakika kala gözlerim yorulunca geçtim büfe içerisinde kenarda oturdum. O esnada uyuyakaldım. Gözümü açtığımda bir müşteri camı tıklıyordu. Kasaya baktım ki kasadan 2 bin lira para, iki adet cep telefonu ve bir karton sigaranın çalındığını fark ettim. Kamera kayıtlarını görünce her şey ortaya çıktı. Polise şikayette bulundum. Yaklaşık 30 bin liralık bir zararım söz konusu." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER