Eğitim

Bu Fırında Ekmek Bekleyen Müşteriler Kitap Okuyor

Adıyaman'da bir pide fırını işletmecisi, müşterilerinin ekmek beklerken kitap okumalarını sağlamak için nasıl bir yöntem geliştirdi? Bu uygulamanın etkileri neler oldu?

Bu Fırında Ekmek Bekleyen Müşteriler Kitap Okuyor
23-07-2024 20:30
ADIYAMAN

Adıyaman Bahçelievler Mahallesi'nde 25 yıldır hizmet veren bir pide fırınının işletmecisi, müşteriler ekmek sırası beklerken kitap okumalarını teşvik etmek amacıyla fırının dış duvarına kitaplık yaptırdı. Bu yenilikçi fikir, özellikle deprem sonrası psikolojik etkileri azaltmak ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Kitaplık Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

6 Şubat depremi sonrası, fırına gelen müşterilerin sürekli deprem hakkında konuşmasının psikolojik etkilerini azaltmak isteyen işletme sahibi Basri Öztekin, fırının dış duvarına kitaplık yerleştirdi. Bu sayede, müşterilerin ekmek sırası beklerken kitap okuyarak zaman geçirmeleri sağlandı.

- Basri Öztekin "Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak, gelip burada depremle ilgili konuştukları zaman psikolojileri bozuluyor. Böylece kitapları okuduğu zaman daha çok başka alanlarla ilgileniyorlar." 

Müşterilerin ve Mahalle Sakinlerinin Tepkileri

Mahalle muhtarı ve vatandaşların desteğiyle toplanan kitaplar, fırının kitaplığını doldurdu. Müşteriler, beklerken kitap okuma alışkanlığı edinmekten memnun olduklarını belirtti. Fırının kenarında kitapları görünce okumaya başlayan bir müşteri, "Fırına geldik biberlerimizi getirdik. Beklerken kitaplar dizili, hoşuma gitti. Okumayı da seven bir insanım. Böylelikle kitabı okurken de fırındaki biberimin pişmesini bekliyorum." dedi.

- Müşteri "Fırına geldik biberlerimizi getirdik. Beklerken kitaplar dizili, hoşuma gitti. Okumayı da seven bir insanım. Böylelikle kitabı okurken de fırındaki biberimin pişmesini bekliyorum." 

Kitap Okuma Alışkanlığının Yayılması

İşletme sahibi Basri Öztekin, çocukların ve yetişkinlerin kitap okuma alışkanlığını kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kitapların değiş tokuş edilmesi, mahalle sakinleri arasında kaynaşmayı artırdı. "Çevre komşularımız, arkadaşlarımız, müşterilerimiz de bundan memnun. Çocuklar geldiği zaman mutlu oluyorlar. Kaynaşıyorlar kitap sayesinde." diye konuştu.

 - Basri Öztekin "Çocuklar geldiği zaman mutlu oluyorlar. Kaynaşıyorlar kitap sayesinde. Kitapları değiş tokuş yaparken birbirleriyle kaynaşmış oluyorlar."

Adıyaman'da bir pide fırınının dış duvarına yerleştirilen kitaplık, mahalle sakinlerine hem kitap okuma alışkanlığı kazandırdı hem de deprem sonrası psikolojik etkileri azaltmak için etkili bir yöntem oldu. Bu yaratıcı uygulama, toplumda büyük takdir topladı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER