Sağlık

Bu Şehirde Salgın Korkusu Hakim 

Son günlerde yaşanan bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş vakaları paniğe neden oldu. Peki, bu durum bir salgının işareti mi, yoksa başka bir problem mi var?

Bu Şehirde Salgın Korkusu Hakim 
31-08-2023 18:00

Bir Günde Binin Üzerinde Başvuru

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 30 Ağustos tarihinde sağlık kuruluşları alarmda. Hastanelere binin üzerinde kişi aynı şikayetlerle, yani bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateşle başvurdu. Sağlık kuruluşlarında uzun kuyruklar oluşurken, ayakta tedavi gören hastalara ilaçlar verildi, daha ağır semptomları olan hastalara ise serum takıldı.

Yetkililer Harekete Geçti

Yüksek başvuru sayıları ve benzer semptomlar üzerine yetkililer, salgın riskine karşı önlem almaya başladı. İlk adım olarak içme suyu kaynaklı olabileceği ihtimali üzerine, şehir içme suyu şebekesinden numuneler alınarak laboratuvara gönderildi.

Belediye ve Kaymakamlıktan Açıklamalar

Besni Belediyesi, içme suyuyla ilgili olabileceği yönündeki spekülasyonlara yanıt verdi.

"İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçleri sıkı denetim altındadır. Hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmaktadır"

ifadelerini kullandı. Belediye, salgınla suyun herhangi bir bağlantısı veya bulaş riski olmadığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından, Besni Kaymakamlığı da bir yazılı açıklama yaptı.

"İlçe merkezimizde son günlerde ishal vakalarında artış gözlenmekte olup, durumu ağır seyreden veya hastaneye yatışı yapılan vatandaşımız bulunmamaktadır. İçme suyu rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olağan dışı bir durum görülmemekle birlikte tedbir amaçlı çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması ilanen duyurulur"

ifadelerini kullandı.

Paniğe Yer Var mı?

Yetkililerin ve Besni Belediyesi'nin açıklamaları ışığında, salgın riskinin şu an için düşük olduğu belirtilse de, halkın tedirginliği devam ediyor. İçme suyu kaynaklı olmadığı ifade edilen bu vakaların neden kaynaklandığı ise henüz belirlenemedi.

Besni'de yaşanan bu sağlık krizini çözebilmek için yetkililerin ve ilgili kurumların hızlı hareket etmesi bekleniyor. Bu süreçte Besni halkının da yetkililerin yönergelerine uyarak tedbirli olması gerekmekte.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER