Gündem

Burdur'da Bir Aile, Torunlarının Adını Verdiği Oğlağa Evlerinde Bebek Gibi Bakıyor

Biberonla Beslenen ve Bebek Bezi Bağlanan Oğlak "Ece", Ailenin Yeni Üyesi

Burdur'da Bir Aile, Torunlarının Adını Verdiği Oğlağa Evlerinde Bebek Gibi Bakıyor
20-02-2024 18:00
BURDUR

Burdur'un Gökçebağ köyünde yaşayan Halil İbrahim ile Şerife Kara çifti, sütü gelmeyen annesi tarafından bakılamayan yeni doğan bir oğlağa evlerinde bebek gibi bakıyor. Torunlarının adını verdikleri ve "Ece" ismini koydukları oğlak, biberonla besleniyor ve altına bebek bezi bağlanıyor.

Soğuktan Korunması İçin Evde Bakılıyor

Kara çifti, keçilerinden birinin doğum yaptığı ancak sütü gelmediği için yavrusuna bakamadığı bir durumla karşılaştı. Çift, geçmişte benzer bir durumda kaybettikleri oğlağın acısını tekrar yaşamamak için bu kez yeni doğan oğlağı evlerine alarak sobanın yanında sıcak tutuyor ve biberonla besliyor.

Evdeki Hayat

Oğlağın evde rahatça dolaşabilmesi için altına bebek bezi bağlanıyor. Halil İbrahim Kara ve eşi Şerife Kara, gece altını temizlemek için oğlağın yanında yatıyor. Çift, oğlakla ilgilenmenin kendilerini çocuklarının küçüklüğünü hatırlattığını ve evdeki stresi azalttığını ifade ediyor.

Özel Bakım ve Sevgi

Oğlak "Ece" günde üç öğün biberonla besleniyor ve her öğünde yarım litre süt tüketiyor. Halil İbrahim Kara, oğlağın aç olduğunu ellerini yalayarak anladıklarını ve karnı doyduktan sonra onlarla birlikte uyuduğunu söylüyor. Aile, Ece'ye torunları gibi bakıyor ve ona gösterdikleri sevgiyle bir aile ferdi olarak kabul ediyor.

"Torunumuzu hatırlayalım diye oğlağa 'Ece' diyoruz. Sütünü veriyoruz, karnı doyunca bizimle uyuyor," diye anlatıyor Halil İbrahim Kara.

Bu özel hikaye, bir hayvanın aile içindeki yerinin sadece bir evcil hayvan olmadığını, aynı zamanda bir dost, bir aile ferdi olduğunu gösteriyor. Kara çifti, Ece ile geçirdikleri zamanın hem kendilerine mutluluk verdiğini hem de streslerini azalttığını belirtiyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER