Ekonomi

Büyükşehir, depremzede çiftçilere sulama sistemi desteği veriyor

Büyükşehir Belediyesi ve GAP, depremzedelere nasıl bir destek sağladı ve bu destek çiftçilere ne kazandıracak?

Büyükşehir, depremzede çiftçilere sulama sistemi desteği veriyor
20-10-2023 13:56

Gaziantep'te Depremden Etkilenen Çiftçilere Sulama Sistemi Desteği

Depremzedelere Özel Destek Programı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa başlattığı Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması programı kapsamında hazırlanan Afet Bölgesi Tarımsal Sulama Projesi ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında zarar gören çiftçilere destek sunuldu.

Modern Sulama Sistemleriyle Üretimin Arttırılması

Destek programı çerçevesinde, 75 çiftçiye yağmurlama sulama sistemleri ve diğer 75 çiftçiye damlama sulama sistemleri dağıtıldı. Bu destek ile bölgedeki 1.500 dekarlık tarım alanının modern sulama yöntemleriyle sulanarak, üretimde ciddi bir artış hedefleniyor.

Çiftçilerden Geri Dönüşler

“Bu destek yaralarımıza merhem oluyor... Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Fatma Şahin hep yanımızda oldu."

Nurdağı Sakçagözü Köyü’nden çiftçi Bedir Kaya, depremin verdiği zararın bu desteklerle bir nebze hafiflediğini ve bu destek sayesinde tarım faaliyetlerini sürdürebildiklerini belirtti.

“Deprem sonrası gübre desteği de almıştım. Tarımsal ekipmanlar gönderdi mağdur çiftçilerin kullanması için buraya Büyükşehir Belediyesi."

Abdullah Kılıç ise, deprem öncesi ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli olarak çiftçilere destek olduğunu ve bu desteklerin tarımın sürdürülebilirliği için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER