Eğitim

Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor

Çocukların sporla olan ilişkisi nasıl arttırılıyor? Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattığı projede neler hedefleniyor?

Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor
27-10-2023 13:27

Gaziantep'te Genç Yetenekler Sporla Buluşuyor

Yetenek Taramasıyla Spora İlk Adım

" Spor Şehri Gaziantep" sloganıyla yola çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal bölgelerdeki ortaokul öğrencileri arasından yetenek taraması gerçekleştiriyor. Uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleriyle birlikte hazırlanan parkurlarda performansını sergileyen öğrenciler, başarılı oldukları branşlara yönlendiriliyor.

Spora Teşvik ve Yetenek Keşfi

Projenin amacı, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunarak onları spora yönlendirmek ve potansiyel yetenekleri keşfetmek. Üç aşamadan oluşan ölçümlerle belirlenen yeteneklere sahip öğrenciler, okul dönemi boyunca uzmanlarla birlikte antrenman yapma fırsatı elde ediyor.

Öğrenci Görüşleri

6. sınıf öğrencisi Belinay Delibaşlar, "Bu eğlenceli etkinliği bize sundukları için teşekkür ederim. Parkurlara katılmak çok eğlenceliydi.” dedi. Umut Eymen Öztürk ise, "Uzun atlama, otur uzan, koşu ve engelli parkura katıldım. Büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitimcilerden Tam Destek

Beden eğitimi ve spor öğretmeni Fidan Alkan, yetenek taraması uygulamasının önemine dikkat çekerek, "Bu projeyi, spora yeteneği olan çocukları doğru yönlendirebilmek için çok yararlı buluyorum. Büyükşehir belediyesine ve milli eğitim müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER