Ekonomi

Buz Gibi Meyan Şerbeti ile Aile Ekonomisine Katkı Sağlayan Kadın

kavurucu sıcaklarında seyyar arabasıyla buz gibi meyan şerbeti satarak geçimini sağlayan Hülya Döner'in ilham verici hikayesi.

Buz Gibi Meyan Şerbeti ile Aile Ekonomisine Katkı Sağlayan Kadın
29-06-2024 10:43
KİLİS

Hülya Döner Kimdir?

Kilis'te etkili olan sıcak havalarda buz gibi soğuk meyan şerbeti satan 42 yaşındaki Hülya Döner, baba mesleğini sürdürerek hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de engelli eşine ve çocuklarına destek oluyor. Döner, şerbetçilik yaparak kazandığı parayla hem eşine bakarken hem de çocuklarının eğitim masraflarını karşılıyor.

Kilis'te Sıcak Havalarda Meyan Şerbeti Tercihi

Son günlerde Kilis'te sıcak havalar etkisini daha da artırdı. Vatandaşların ferahlamak için vazgeçilmez doğal içeceklerinden biri olan meyan şerbeti, bu dönemde daha da popüler hale geldi. Hülya Döner, bu talebi karşılamak amacıyla seyyar arabasıyla buz gibi soğuk meyan şerbeti satıyor. Küçükken babasından öğrendiği bu mesleği devam ettirerek, kazandığı parayla ailesine destek oluyor.

Babadan Kalan Meslek

Döner, küçük yaşlarda babasından öğrendiği şerbetçiliği sürdürüyor. Bu geleneksel içeceği hazırlarken kaliteden ödün vermediğini belirten Döner, babasıyla birlikte hazırladığı meyan şerbetinin tadını ve kalitesini koruyor. Evlendikten sonra babasının bu işi bıraktığını, ancak kendisinin şerbet yapımını sürdürerek sıcak havalarda satış yaptığını ifade ediyor.

Sıcak Havaların Ferahlatıcı İçeceği

Hülya Döner, meyan şerbetinin sıcaklıkların arttığı yaz dönemlerinde insanları ferahlattığını söylüyor. Döner, "Bu mesleği küçükken babamdan öğrendim. Birlikte hazırladığımız bu geleneksel içeceği yaparken kaliteden ödün vermiyorum. Sıcak havadan bunalan insanlara satış yapıyorum" dedi.

Engelli Eşi ve Çocukları İçin Mücadele

El arabasıyla satış yaparak engelli eşine ve iki çocuğunun eğitimine katkı sağlayan Döner, "Babamdan kalan bu meslek ile hem engelli eşime bakıyorum hem de evin geçimini sağlıyorum. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte meyan sezonu açıldı. Sabah erken kalkarak meyan kökünü hazırlayarak şerbet haline getiriyorum ve akşam saatlerine kadar satış yapıyorum" diye konuştu.

Geleceğe Umutla Bakıyor

Hülya Döner'in hikayesi, geleneksel mesleklerin ne kadar değerli olduğunu ve aile ekonomisine katkı sağlamak için gösterilen çabanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Kilis'in sıcak yaz günlerinde, buz gibi meyan şerbeti satan Döner, hem baba mesleğini yaşatıyor hem de ailesine umut veriyor.

“Bu mesleği küçükken babamdan öğrendim. Birlikte hazırladığımız bu geleneksel içeceği yaparken kaliteden ödün vermiyorum. Sıcak havadan bunalan insanlara satış yapıyorum”İHA

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER