Gündem

Çalınan Rögar Kapakları ve Mazgallar Felakete Davetiye Çıkarıyor

Çalınan Rögar Kapakları ve Mazgallar Felakete Davetiye Çıkarıyor
28-03-2022 20:42

– Çalınan rögar kapakları ve mazgallar felakete davetiye çıkarıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalınan rögar kapakları ve mazgallar felakete davetiye çıkarıyor.

Kentte devam eden alt yapı çalışmalarının ardından olası su taşkınlarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan akar ve rögar kapaklarının çalındığı öne sürüldü.

İddiaya göre, rögar kapakları ve mazgal demirlerini çalan kişilerin söz konusu parçaları çok ucuza satarak uyuşturucu madde alıyor.

Bazı mahallelerde defalarca çalınan kapak ve demirlerin yerine yenilerinin takıldığı belirtilirken olası kazalara da davetiye çıkardığına dikkat çekildi.

Çalınan parçaların çok ucuza hurdacılara satıldığını belirten yetkililer, rögar kapakları ve mazgal demirlerinin maliyetinin yaklaşık 2 bin lira olduğunu dile getirdi.

Yetkililer, maliyetin ötesinde çalınan kapakların ölüme davetiye çıkardığını belirterek, “Bazen kapak yada mazgal demirlerinin çalındığını fark edemiyoruz ki ancak gelen ihbarlardan öğreniyoruz. Allah korusun gece kapak olmadığını fark etmeyen bir vatandaşımız içine düşerse ölümüne yol açabilir yada ciddi yaralanmalara neden olabilir.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER