Gündem

CAMİLERİMİZ CEMAATİNE KAVUŞUYOR

CAMİLERİMİZ CEMAATİNE KAVUŞUYOR
28-05-2020 21:02

Diyanet İşleri Başkanlığınca Cuma günü camilerin cemaatine kavuşacağı bildirilerek uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında cemaate kapanan camiler Cuma günü açılacak. Diyanet İşleri Başkanlığınca dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında şu bilgilendirme yapıldı.

1-Camii ve mescitlerde yalnızca öğle, ikindi ve Cuma Namazı Cemaatle kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden( bireysel) namaz kılmak isteyenler için camiiler açık tutulacaktır.

2-Öncelik camii avlusu/ bahçesi olmak üzere Mevsim şartları ve meteorolojik gelişmeler göz önünde bulundurularak öğle ve ikindi namazı içerde kılınabilecek, Cuma Namazı ise içerde kılınmayacaktır.

3-Camiiler her gün özenle temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.

4-Camilerde klima ve havalandırmalar çalıştırılmayacak, kapılar ve pencereler ile havalandırma sağlanacaktır.

5-Ortak kullanılan tuvalet, abdesthane, şadırvan vb yerler kapalı tutulacak, vatandaşlar abdestlerini evlerinde ve/veya iş yerlerinde alarak camiye gelecektir.

6-Cemaatle kılınacak öğle ikindi ve Cuma namazlarında vatandaşların maske takması zorunlu olacaktır. Maske takmayan vatandaşların namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir.

7-Ortak kullanılan tesbih, rahle, ayakkabı çekeceği vb. malzemeler kullanılmayacaktır.

8-Korona virüsün bulaş riskinin en aza indirgenmesi amacıyla ilçe sağlık müdürlüğü ve müftülükler aracılığıyla afişler ve bilgilendirmeler asılacaktır.

9-Camii ve mescitlere gelen kişiler seccadelerini beraberinde getirecek, imkanlar dahilinde ilçe müftülüğü tarafından tek kullanımlık seccadeler vatandaşların kullanımına sunulacaktır.

10-Camiye gelecek vatandaşların ellerini dezenfekte etmesi sağlanacak

11-Seccade haricinde dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, hasır vb. kullanılmayacaktır.

12-Namaz vakitlerin kısa tutulması amacıyla Sünnetlerin evde kılınması için bilgilendirme yapılacaktır

13-Camide fiziksel temastan kaçınmak amacıyla tokalaşma, kucaklaşma vb. sosyal mesafe kuralına uyulması için gerekli uyarılar yapılacaktır.

14-Camii içerisinde bulunan türbelerin içi ziyarete açılmayacak, dış yüzeylerine en az bir metrelik kontrol şeritleri çekilecektir.

15-Özellikle Cuma Namazlarında dilencilere ve seyyar satıcılara izin verilmeyecek.

16-Cami içerinde ve/veya avlusunda kılınacak namazlarda sosyal mesafe göz önünde bulundurularak iki kişi arasında en az bir metre( 100 cm) olacak şekilde ara bulunarak Namaz kılınacaktır.

Siverek İlçe Müftülüğü tarafından Kentimizde Cuma günü ibadete açılacak alanlar hakkında Gazetemiz aracılığıyla vatandaş bilgilendirildi.Aşağıda belirtilen camii ve elverişli alanlara vatandaş Cuma namazlarını belirtilen tedbirler kapsamında kılınması uygun görülmüştür denildi.

KENTİMİZDE BELİRLENEN CUMA NAMAZI KILINACAK ALANLAR

1 FETTAHLI ABDALAĞA CAMİİ

2 FIRAT CAMİ

3 GÜLABİBEY CAMİİ

4 HACI MEHMET HALİL ÇOBANOĞLU CAMİİ

5 HAYRİYE CAMİİ

6 HZ ALİ CAMİİ

7 HZ. OSMAN CAMİİ

8 HZ İSMAİL CAMİİ

9 HZ OSMAN CAMİİ

10 İBRAHİM BABA CAMİİ

11 İHLASİYE CAMİİ

12 KARAKEÇİ CAMİİ

13 NUR-U ŞEMS CAMİİ

14 SANAYİİ CAMİİ

15 SULU CAMİİ

16 ŞEYH ABDULKADİR GEYLANİ CAMİİ

17 ULU CAMİİ

18 YENİ CAMİİ

19 YEŞİL CAMİİ

20 YUSUF SAMİ İ.H.L

21 OSMAN ESAD İ.K.O

22 SENTETİK SAHA (YENİŞEHİR)

(Kapalı Spor Salonu Yanı)

Not:Kırsal Mahallelerde Cuma Namazı Cami Bahçelerinde veya Uygun Görülen Yerlerde Kılınacaktır.

NOT 1: Yukarıda belirtilen alanların Cuma namazı öncesi temizlenmesi dezenfekte edilmesi, namaz kılınacak alanların genelgede belirtilen örneğe uygun işaretlenmesi, ses sisteminin hazır hale getirilmesi Siverek Belediyesi tarafından sağlanacaktır.

NOT 2: Vatandaşlarımız camiye gelirken maske ve şahsi seccadelerini yanında bulundurmalı

NOT 3: Camii ve mescitlerde sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde cemaatle namaz kılınabilmesi için birer metre mesafe olacak şekilde işaretleme yapılması

NOT 4: Cemaatin fiziksel temastan kaçınması ve sosyal mesafe kuralına uyması

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER