Kültür & Sanat

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Siirt’te Ziyarete Açıldı

Çanakkale Savaşları'nın kahramanlık dolu hikayeleri, Siirt'teki mobil müzede yeniden canlanıyor. Bu eşsiz deneyimi kaçırmak istemez misiniz?

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Siirt’te Ziyarete Açıldı
18-07-2024 15:00
SİİRT

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan mobil müze, Siirt’teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Bu özel müze, Çanakkale savaşlarından kalma objeler, fotoğraflar ve asker heykelleri ile donatılmış olup, video gösterimleri ile de ziyaretçilere savaşın atmosferini yaşatmayı amaçlıyor.

Mobil Müzenin İçeriği ve Ziyaret Saatleri

Müze, saat 14.00 ile 22.00 arasında iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor. Proje koordinatörü Engin Karataş, müzenin 7 farklı kategoriden oluştuğunu belirterek, “Müzemizin içerisinde 7 ayrı vitrin bulunmakta. Bu vitrinlerde Çanakkale Savaşı anlatılıyor. Kronolojik olarak savaşın başlangıcından, Türk ve düşman askerlerine, kara ve deniz savaşlarına kadar pek çok konu işleniyor. Tüm Siirt halkını bu deneyimi yaşamaya davet ediyoruz,” dedi.

Müze Ziyaretçileri Neler Düşünüyor?

Mobil müzeyi ziyaret eden 5. sınıf öğrencisi Hiranur Dündar, duygularını şu şekilde ifade etti:

“İlk buraya girdiğimde çok şaşırdım ama sonra objeleri incelediğimde çok beğendim. Silahları falan gördüm, nasıl su içtiklerini ve yemekleri nasıl yediklerini gördüm. Atalarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Mobil Müze’nin Geleceği

Engin Karataş, müzenin Siirt’teki sergilemesinin ardından Kurtalan ve Baykan ilçelerinde de birer gün süreyle ziyarete açılacağını belirtti. Karataş, “Çanakkale Savaşları’nın ruhunu ve kahramanlıklarını halkımıza tanıtmak için çalışıyoruz,” dedi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER