Ekonomi

Çeltik, Pamuk ve Zeytin Üretiminde Rekolte Yaşandı

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, rekolte tahmin sonuçlarını paylaştı. Peki bu yıl çeltik, pamuk ve zeytin veriminde ne gibi değişiklikler görüldü? Teknolojik geli...

Çeltik, Pamuk ve Zeytin Üretiminde Rekolte Yaşandı
03-10-2023 10:20

Rekolte Tahmin Çalışmasının Sonuçları

Çermik Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan rekolte tahmin çalışması sonuçlarına göre çeltik ve pamuk veriminin ortalama 450 kilogram dekar olarak hesaplandığı belirtildi. İlçede bin 500 dekar alanda çeltik, 2 bin dekar alanda pamuk ve 100 dekar alanda zeytin üretimi gerçekleştirilmekte.

Verimdeki Artışın Sebepleri

Müdür Yusuf Güden, bu yıl Halilan sulama göleti ile diğer mevcut göletlerdeki sulama suyunun ihtiyaçları tam anlamıyla karşılaması nedeniyle, verimin geçen yıllara göre gözle görülür bir şekilde yükseldiğini aktardı. Üreticilerin teknolojik gelişmelere hızla adapte olmalarının da verim artışında büyük rol oynadığına dikkat çekti.

Teknolojik Gelişmelerin Tarım Üzerindeki Etkisi

Müdür Güden, "Üreticilerimizin teknolojiye ayak uydurmaları sonucunda bilgiye her alanda daha çabuk ulaşmaları ve teknolojik gelişmelere hızla adapte olmaları verim artışında belirleyici oldu. Buna örnek olarak üreticilerin artık tarlaya girmeden, dron ile ilaçlama yapabilmeleri gösterilebilir. Bu, tarım sektöründe atılan büyük bir adımdır." dedi.

Zeytin Üretimindeki Durum

Güden, zeytin alanlarının tamamına yakınının yeni kurulmuş olmasından dolayı henüz randımanlı bir verim alınamadığını vurguladı. Ancak yapılan saha çalışmaları, ilçede zeytin yetiştiriciliğinin mümkün olduğunu gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER