Politika

Cengiz Şimşek’ten 19 Mayıs Mesajı: Gençliğe ve Bağımsızlığa Vurgu

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin önemine ve gençliğin rolüne dikkat çekti. 19 Mayıs'ın önemi nedir?

Cengiz Şimşek’ten 19 Mayıs Mesajı: Gençliğe ve Bağımsızlığa Vurgu
18-05-2024 20:30
GAZİANTEP

Bağımsızlık Meşalesi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 19 Mayıs 1919’un Türk tarihi için özel ve önemli bir gün olduğunu vurguladı. Şimşek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak ve milletimizin yeniden bağımsızlığına kavuşmasını sağlamak amacıyla bundan 105 yıl önce Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattı. Bu nedenle 19 Mayıs 1919’un tarihimizde çok özel ve önemli bir yeri bulunmaktadır. 105 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi kısa sürede dalga dalga Anadolu’nun dört bir yanına yayılarak Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması sağlandı. Ardından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Samsun’da yakılan bu meşale hiçbir zaman sönmeyecek, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi. 19 Mayıs neden bu kadar önemli?

Atatürk’ün Gençlere Emaneti

Şimşek, Atatürk’ün milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan ettiğini hatırlatarak, “Gençlere büyük önem veren ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet eden Atatürk, 19 Mayıs’ı da gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Ayrıca, Cumhuriyetimizi de gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin bugün bu büyük sorumluluğun bilincinde olmaları, gelecekle ilgili umutlarımızı daha da güçlendirmektedir” dedi. Gençlerin bu emaneti nasıl taşıyacaklarını düşündünüz mü?

Bilim ve Teknoloji Işığında Gelecek

Şimşek, gençlerin bilim ve teknolojiye dayalı bir gelecekle ülkemizi daha ileriye taşıyacağına inandığını belirtti. “Gençlerimizin, bilim ve teknolojinin ışığından ayrılmadan, yılmadan, yorulmadan çok çalışarak, ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokacağına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. Gençlerimizin bu hedeflere ulaşması için ne yapmaları gerekiyor?

Kurtuluş Savaşımızın Kahramanları

Başkan Şimşek, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla andığını belirtti. “Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum” dedi. Kahramanlarımızın anısını nasıl yaşatabiliriz?

Geleceğe Umutla Bakış

Şimşek, gençlerin ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokacağına olan inancını dile getirerek, gençlerin bu büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını vurguladı. “Gençlerimizin, bu tarihi sorumluluğun bilinciyle hareket ederek ülkemizi her anlamda daha da güçlendirecek olmalarına inancımız tamdır” dedi. Geleceğe umutla bakmak için neler yapmalıyız?

Şimşek’ten Gençlere Mesaj

Şimşek, gençlere olan güvenini yineleyerek, onların Türkiye’nin geleceğini inşa edeceklerine olan inancını belirtti. “Gençlerimize güveniyoruz. Onların bu önemli sorumluluğun bilinciyle hareket ederek ülkemizi her anlamda daha da güçlendireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Gençler bu güveni nasıl hak edecek? İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER