Teknoloji

Çevreci Üniversiteler ‘Sürdürülebilirlik’ için HKÜ’de

Üniversiteler, Sürdürülebilirlik ve Çevrecilik Konularında Deneyimlerini Paylaştı

Çevreci Üniversiteler ‘Sürdürülebilirlik’ için HKÜ’de
10-10-2023 09:51


Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ev Sahipliğinde UI GreenMetric Çalıştayı Düzenlendi.

UI GreenMetric Nedir ve Ne Değerlendiriyor?

UI GreenMetric platformu nedir ve üniversiteleri hangi alanlarda değerlendiriyor? Sürdürülebilirlik ve çevre konularının üniversiteler üzerindeki etkisi nedir?


Çalıştayın Açılışı ve Katılımcılar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen UI GreenMetric çalıştayının açılışında kimler yer aldı? Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli'nin konuşması neleri vurguladı?

"Geçen yıl 81 hatta 82 üniversitemiz UI GreenMetric Dünya Sürdürülebilir Üniversiteler Listesinde girdi. Yeşil kampüslere sahip olan ülkemiz üniversiteleri sürdürülebilirliğe önem verdiklerini gösteriyor ve GreenMetric sıralamasında yükseliyor."

GreenMetric'e İlgi Artıyor

UI GreenMetric Temsilcisi Dr. Ruki Harwahyu, Türk üniversitelerinin UI GreenMetric'e olan ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. Bu ilginin neden önemli olduğu ve sürdürülebilirlikle ilgili derslerin önemi hakkında neler söylendi?

"Türk üniversitelerinin GreenMetric’e ilgisinin yoğun olduğunu ve bu ilginin kendilerini sevindirdiğini belirterek, özellikle sürdürülebilirlik ile ilgili olan derslerin müfredatlarda daha çok yer bulmasının ve sürdürülebilirlik ile ilgili bilimsel çalışmalara daha çok destek verilmesinin yararlı olacağını söyledi."


Üniversitelerin Deneyimleri ve İyi Uygulamalar

Çalıştayda hangi üniversitelerin temsilcileri konuşma yaptı ve üniversitelerindeki sürdürülebilirlik ve GreenMetric faaliyetleri hakkında neler paylaşıldı? İki günlük çalıştay sırasında, üniversitelerin sürdürülebilirlik ve çevrecilik alanındaki deneyimlerini paylaşarak bilgi alışverişi yapmalarının yanı sıra Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin çevreci kampüsünü de inceleme fırsatı buldular. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER