Gündem

Çıkan Yangın Söndürüldü

Yangın nasıl başladı ve ekipler yangını nasıl kontrol altına aldı?

 Çıkan Yangın Söndürüldü
02-08-2024 09:23
DİYARBAKIR

Yangının Başlangıcı

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi'nde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıkış noktası, madeni yağ ve oto yedek parçası satan bir iş yeri olarak belirlendi. Kısa sürede büyüyen alevler, üç iş yerine daha sıçrayarak büyük bir alana yayıldı.

Acil Durum Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis, 112 Acil Sağlık ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için yoğun bir mücadele verdi. İtfaiye ekiplerinin etkin müdahalesi sayesinde yangının daha fazla yayılması engellendi.

Yaralılar ve Sağlık Durumları

Yangında, iş yerinde çalışan üç kişi yaralandı ve bir kişi dumandan etkilendi. Yaralılar ve dumandan etkilenen kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların durumlarının stabil olduğu öğrenildi.

"Yangının kontrol altına alınmasında itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesi büyük rol oynadı." - Yetkili

Yangının Kontrol Altına Alınması

Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların amacı, yangının yeniden başlamasını önlemek ve güvenliği sağlamak.

Soğutma Çalışmaları ve Güvenlik Önlemleri

Yangının tamamen söndürüldüğünden emin olmak için itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, yangının çıkış nedenini belirlemek için olay yerinde detaylı incelemeler yapılıyor. Güvenlik önlemleri kapsamında, yangının çıktığı alan çevresinde kontrol ve denetimler sürdürülüyor.

Yangının Nedenleri Araştırılıyor

Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek için kapsamlı bir araştırma başlattı. İlk belirlemelere göre, yangının nedeni henüz netlik kazanmış değil. Ancak, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ve emniyet ekipleri tarafından yapılan incelemeler devam ediyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER