Gündem

CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Oturumu Gerçekleştirildi

Vatandaş ile Devlet Arasında Köprü Görevi Gören CİMER, Gaziantep'te Ne Tür Bilgiler Verdi?

CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Oturumu Gerçekleştirildi
02-06-2024 10:20
GAZİANTEP

Toplantının Amacı ve Katılımcılar

Gaziantep'te Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Panorama 25 Aralık Müzesi Özdemir Bey Konferans Salonu'nda gerçekleşti ve çeşitli kamu kurum temsilcileri ile personel katıldı.

CİMER'in Kuruluş Amacı ve Misyonu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş Ersoy, 2018'de başlatılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle kurulan İletişim Başkanlığı'nın devlet ile millet arasındaki iletişimi güçlendirmek amacı taşıdığını belirtti.

Başvuru Sayıları ve Etkileyen Faktörler

"Geçen seneyi 7 milyon 650 bin başvuruyla rekor sayıyla kapattık. Tabii bunda depremin etkisi büyük. Bu yıl da ortalama 4,5 milyon civarında başvuru olacağını öngörüyoruz." - Durmuş Ersoy

CİMER'in Önemi ve İşlevi

Ersoy, CİMER'in toplumun tüm kesimlerinden başvuru alarak vatandaşların devlete erişimini kolaylaştırdığını ifade etti. Ayrıca, 'Engelsiz CİMER' gibi girişimlerle engelli bireylerin de sisteme dahil edildiğini ve bu platformun herkes için ulaşılabilir olmasının sağlandığını vurguladı.

Gaziantep Valisi'nin Değerlendirmeleri

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, teknoloji ve iletişim alanındaki hızlı gelişmelerin vatandaşın devletle iletişim kurma yöntemlerini de değiştirdiğini, CİMER'in bu süreçte önemli bir araç olduğunu belirtti. AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER