Eğitim

Cizre’de 6. Sınıf Öğrencileri Kısa Sürede Hafızlığını Tamamladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hazreti Hatice Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri, 6 ve 8 ay gibi kısa sürede hafızlıklarını tamamlamanın gururunu yaşıyor. Peki, bu başarının sırrı nedir?

Cizre’de 6. Sınıf Öğrencileri Kısa Sürede Hafızlığını Tamamladı
24-05-2024 18:30
ŞIRNAK

Başarılı Hafızlık Eğitimi

Cizre’de 130 hafız öğrenciye hizmet veren Hazreti Hatice Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu, öğrencilerine yalnızca hafızlık eğitimi vermekle kalmıyor, aynı zamanda sosyal aktivitelerle de destek sağlıyor. Kursun bu başarısı, kısa sürede hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerle dikkat çekiyor.

Öğrencilerin Hızlı Başarısı

Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı olan bu kursta, 6. sınıf öğrencilerinden Şeyma Page 6 ayda hafız olurken, arkadaşları Ecrin Adanır, Tuana Akşit, Meryem Bilik ve Eylem Dalga 8 ayda hafızlıklarını tamamladı. Bu öğrenciler, aynı zamanda Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim görüyorlar.

Hafızlık ve Eğitim Dengesi

Kurs yöneticisi Hacer Çağır, hafızlık eğitiminin yanı sıra örgün eğitime de önem verdiklerini belirtti. Öğrenciler haftada bir gün okula giderek matematik ve fen bilgisi derslerini alıyorlar. Bu sayede, akademik anlamda gerileme yaşamadan hafızlıklarını tamamlayabiliyorlar.

Öğrencilerin Görüşleri

6 ayda hafız olan Şeyma Page, "Hafızlık yaparken haftada bir gün örgün okula giderek matematik, fen bilgisi derslerini alıyoruz. Hocalarımız gece gündüz bizimle ilgileniyorlar, Allah onlardan razı olsun. Hafız bir doktor olmak istiyorum" diye konuştu. Meryem Bilik ise, "Peygamberimiz hafız olduğu için ben de onun gibi hafız olmak istedim. Hafız bir doktor olmak istiyorum" şeklinde ifade etti.

Teşekkür ve Ödüller

Hafız olan öğrencileri makamında kabul eden İlçe Müftüsü Süleyman Baran, öğrencilere kitaplar ve çeşitli hediyeler verip onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine ve ailelerine teşekkür etti. Bu başarıda emeği geçen herkese minnettarlığını dile getirdi.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Öğrenciler, hafızlıklarını tamamladıktan sonra akademik kariyerlerinde de başarılı olmayı hedefliyorlar. Hafızlık eğitimi ile birlikte düzenli olarak okul derslerine de devam etmeleri, onların hem dini hem de akademik açıdan donanımlı bireyler olmalarını sağlıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER