Gündem

Cizre'de Ani Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ani sağanak yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı; güneşli havanın ardından gelen yağmurlar ne gibi sorunlara yol açtı?

Cizre'de Ani Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi
14-05-2024 23:30
ŞIRNAK

Şırnak'ın merkezi ve Kumçatı beldesinin ardından Cizre ilçesinde de etkili olan dolu ve sağanak yağışlar, bölge halkını olumsuz yönde etkiledi. Güneşli bir günün ardından aniden bastıran yağışlar, vatandaşların günlük yaşantısını sekteye uğrattı.

İki Mevsimi Bir Arada Yaşayan Cizre

Cizre'de yaşayanlar, bir yandan güneşin keyfini sürerken, diğer yandan aniden gelen sağanak yağışlarla mücadele etmek zorunda kaldı. İlçede bir tarafta güneş açarken, diğer tarafta başlayan yağışlar günlük yaşamı adeta ikiye böldü.

Aniden Bastıran Yağmur Vatandaşları Zorladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çarşıda ve dışarıda bulunan vatandaşlar, yağmurun aniden başlamasıyla zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, yağmurdan kaçmak için iş yerlerine sığınırken, bazıları ise dükkan saçakları altına girerek korunmaya çalıştı. Bu ani değişim, özellikle dışarıda hazırlıksız yakalananlar için zorlayıcı oldu.

Geçen Ayın Sel Felaketi Hâlâ Akıllarda

Mayıs ayı başında yaşanan ve birçok vatandaşın etkilendiği sel felaketinden sonra, sağanak yağışların kısa sürede sona ermesi, bölge halkına bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı. Ancak, son yaşananlar, özellikle sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar için tekrar endişe verici oldu.

- Cizreli bir vatandaşın yorumu "Bir yandan güneşli havanın tadını çıkarmak istiyoruz, ancak aniden gelen sağanak yağışlar tüm planları altüst ediyor. Geçtiğimiz ay yaşadığımız sel felaketi sonrası, yağmur her yağdığında endişelenmemek elde değil." 

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki hava durumu, son dönemlerde büyük değişkenlik gösteriyor. Vatandaşlar, ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaya ve hazırlıklı bulunmaya çalışıyorlar. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER