Gündem

Cizre'de Otizmli Bireylere Destek Olacak Dernek Açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, otizmli bireyler ve ailelerine destek sağlamak amacıyla Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı yapıldı. Peki, bu dernek otizmli çocuklar ve aileleri için neler vaat ediyor?

Cizre'de Otizmli Bireylere Destek Olacak Dernek Açıldı
01-03-2024 14:04
ŞIRNAK

Derneğin Kuruluş Amacı ve Önemi

İkiz çocuklarından biri otizmli olan Ramazan Kızılgül tarafından kurulan Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, otizmli çocukları ve ailelerini tek çatı altında toplamayı amaçlıyor. Dernek, otizmli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak ve ailelerine gerekli desteği sunmak üzere hizmete girdi.

Açılış Töreni ve Katılımcılar

Cizre Kale Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri, otizmli çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törende, derneğin otizmli çocuklar ve aileleri için taşıdığı önem vurgulandı.

Otizmli Çocukların ve Ailelerinin Desteklenmesi

"Açılışını yapacağımız bu dernek hem çocuklar için hem de aileleri için çok büyük bir önem taşıdığı gibi çok önemli bir rol de oynuyor" - Cizre Kaymakamı Nazlı Demir

Dernek Başkanı Ramazan Kızılgül, otizmin bir hastalık olmadığını, özel eğitimle birçok zorluğun üstesinden gelinebileceğini vurgulayarak, otizmli çocukların ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak için çalışacaklarını belirtti.

Derneğin Hedefleri ve Faaliyetleri

Cizre'de yaklaşık 120 otizmli çocuğun bulunduğu ve derneğin bu çocuklara yönelik eğitim ve sosyal aktiviteler düzenleyerek, otizmli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artırmayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca, otizmin farkındalığını artırmak ve toplumun bu konudaki bilgisini genişletmek de derneğin temel amaçları arasında yer alıyor.

Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı, otizmli bireylerin ve ailelerinin toplumda daha fazla destek görmesine olanak tanıyacak. Dernek, otizmli çocukların eğitimi ve gelişimi için önemli bir kaynak olma yolunda ilerliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER