Eğitim

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırma Eğitimi

Eğitimin ardından hangi çocuklar hastaneye yönlendirildi? Miniklere sürpriz neydi?

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırma Eğitimi
23-08-2023 21:00

Diş Sağlığının Önemi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, çocuklara diş fırçalama alışkanlığının ve ağız-diş sağlığının önemini anlatmak için özel bir eğitim programı düzenledi. Eğitimin başlangıcında Diş Hekimi Abdullatif Zengin, diş sağlığının önemine ve dişlerin nasıl korunması gerektiğine dair bilgileri çocuklarla paylaştı.

Erken Yaşta Önlem Almanın Önemi

Zengin, küçük yaşlarda ağız ve diş sağlığına verilen önemin, ilerleyen yaşlarda potansiyel ciddi sağlık problemlerini önleyeceğini belirtti. Özellikle erken yaşta kazanılan alışkanlıkların, bireyin sağlıkla ilgili farkındalığını artırdığına vurgu yaptı.

Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

Ağız ve diş kontrolünün düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çeken Diş Hekimi Zengin, çocuklara dişlerini nasıl ve ne sıklıkta fırçalamaları gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. Bu eğitim sırasında diş maketi üzerinden pratik bilgiler verildi.

Diş Taraması ve Yönlendirmeler

Eğitimin son bölümünde Diş Hekimi Zengin, miniklerin dişlerini taradı ve ağız- diş sağlığı konusunda ekstra bakım veya tedaviye ihtiyaç duyan çocukları hastaneye yönlendirdi.

Sürpriz Hediyeler

Programın kapanışında, miniklere diş macunu ve diş fırçası hediye edilerek hem teşvik edildi hem de diş sağlığının korunmasına yönelik adımlar atıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER