Gündem

DAR YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR!

DAR YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR!
27-11-2020 14:58

Trafiğin yoğun olduğu bazı ana ve ara yollar, dar olmaları nedeniyle tehlike saçıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yoğun olarak kullanılan ana yollar, dar olmaları nedeniyle trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Uzun süre önce yapılan ve günümüzde ihtiyaca cevap vermeyen bazı ana yollar ile ara yollar, sürücülerin geçişini zorlarken her yıl onlarca trafik kazası yaşanıyor.

Sürücülerin dar olmasından şikayetçi olduğu Çermik ve Viranşehir kara yollarında yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaş yaralanıp hayatını kaybederken onlarca araç zarar görürüyor.

Yolların genişletilmesi ve trafiğe uygun hale getirilmesini bekleyen sürücüler, mevcut yolların trafiğe uygun olmadığını belirtiyor.

Her gün binlerce aracın kullandığı dar yollarda ara ara saman yüklü kamyonların geçemediği anlarda yol trafiğe kapanırken yol problemi nedeniyle zaman zaman kazaların da yaşandığı ifade ediliyor.

Tehlike saçan yollara çözüm isteyen vatandaşlar, yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getiriyor.

Konuyla ilgili bir süre önce yaşanan bir trafik kazası sonrası açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, yetkilileri göreve davet etti.

Yakınlarının Viranşehir’de yaşadığını dile getiren sürücü Mahmut Sabırdan, “Viranşehir’e gidip gelirken korkuyla seyahat ediyoruz. Çünkü yol çok dar ve her an kazaya karışmanız işten bile değil. Yolun bazı yerlerinde neredeyse iki araç yan yana geçerken her an temas edecekmiş gibi his ediyorsunuz. Yolu kullanırken yavaş gitmek zorundasınız her an karşınıza hata yapan bir sürücü çıkabilir. Hele ki gece kullanmak zorundaysanız Allah yardımcınız olsun. Bir an önce yola çözüm bulunmalı ve yol standardı yükseltilmeli.” dedi.

Her gün yüzlerce aracın yolları kullandığını belirten Siverek Son Haber muhabiri Yusuf Eyyüp Sarı, “Bu yollarda sık sık yaşanan trafik kazalarını haber yapmaya geliyoruz. Kimi zaman ölümlü kimi zaman yaralamalı kazalarla karşılaşıyoruz ve her haber sonrası yolu kullanan sürücüler, yolların dar olduğundan şikayetçi oluyor. Sürücülerin yanı sıra vatandaşlar da yolun bir an önce genişletilmesini istiyor.” diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER