Gündem

Dehşet Anları: 10 Yaşında 8 Köpeğin Saldırısına Uğrayan Yasin'in Mücadelesi

Bir çocuğun hayatta kalma mücadelesi nasıl bir travmaya yol açabilir? Diyarbakır'da yaşanan ve güvenlik kamerasına yansıyan bu olay, sokak köpekleri sorununa dikkat çekiyor.

Dehşet Anları: 10 Yaşında 8 Köpeğin Saldırısına Uğrayan Yasin'in Mücadelesi
29-05-2024 10:30
DİYARBAKIR

Travmatik Olayın Detayları

Diyarbakır, Bağlar ilçesinde 10 yaşında bir çocuk olan Yasin Alökmen, futbol oynarken topunu almak için boş araziye gittiğinde 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen bu dehşet verici anlar, Yasin'in hayatta kalma mücadelesini gözler önüne serdi.

Yardım Çabaları ve Kurtuluş

Yasin'in çığlıklarını duyan komşular, balkonlardan tencere ve bardak fırlatarak köpekleri uzaklaştırmaya çalıştı. Bu çabalar, Yasin'in daha fazla zarar görmesini önledi. Ancak genç çocuk, vücudunda derin yaralar ve kulak kıkırdağının kopması gibi ciddi yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı.

Hastanede Zorlu Tedavi Süreci

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 25 gün süren zorlu bir tedavi süreci geçiren Yasin, hayati tehlikeyi atlattı. Tedavi sürecinde, Yasin'in her bir yarasına ayrı ayrı tedavi uygulandı ve kuduz ihtimaline karşı önlemler alındı.

Baba Mehmet Aydın Alökmen'in Yaşadığı Acı

Yasin'in babası Mehmet Aydın Alökmen, oğlunun başına gelenler hakkında konuşurken duygularını gizleyemedi. Olayın haberini aldığı anda işini bırakıp Diyarbakır'a koştuğunu belirten baba Alökmen, olayı "nerede bir köpek sesi duysam direkt oğlum aklıma geliyor" diyerek anlattı.

Ailenin Çağrısı ve Toplumsal Tepki

Yasin'in ailesi, bu olayın tekrar yaşanmaması için başıboş köpeklerin toplanması yönünde yetkililere çağrıda bulundu. Aile, benzer olayların tekrar etmemesi için daha sıkı önlemler alınmasını istiyor.

Yasin'in Yaşamla Mücadelesi ve Geleceği

Saldırı sonrasında psikolojik olarak derin izler bırakan bu olay, Yasin'in okul hayatını ve sosyal ilişkilerini de olumsuz etkiledi. Şimdi 15 yaşında olan Yasin, okulu bırakmak zorunda kaldı ve bir sanayi sitesinde çalışmaya başladı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER