Asayiş

DEM Partili Kurtalan Belediye Başkanı Sadiye Aktin ve 4 Kişi Gözaltına Alındı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla aralarında Belediye Başkanı Sadiye Aktin’in de bulunduğu 5 kadın gözaltına alındı. Peki, operasyonun detayları neler?

DEM Partili Kurtalan Belediye Başkanı Sadiye Aktin ve 4 Kişi Gözaltına Alındı
10-10-2024 09:45
SİİRT

Sabah Saatlerinde Düzenlenen Operasyon

Siirt’in Kurtalan ilçesinde sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla, Kurtalan Belediye Başkanı Sadiye Aktin ve DEM Parti Kurtalan İlçe Eş Başkanı Saliha Sak’ın da aralarında bulunduğu 5 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan diğer isimler ise DBP İlçe Eş Başkanı Sultan Yorulmaz, Kurtalan Belediye Meclis Üyesi Mehpare Yeşilbaş ve belediye çalışanı Gülbahar İvdil olarak açıklandı.

Gözaltına Alınanlar Arasında Belediye Yetkilileri de Var

Gözaltına alınan kişilerden birinin Kurtalan Belediye Meclis Üyesi olması ve bir diğerinin de belediye çalışanı olarak görev yapması dikkat çekti. Siirt Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Soruşturmanın detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mehpare Yeşilbaş Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan Kurtalan Belediye Meclis Üyesi Mehpare Yeşilbaş, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği ve sorgulamalarının sürdüğü bildirildi. Emniyet yetkilileri, soruşturmanın kapsamı hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Operasyonun Sebebi ve Soruşturmanın Detayları

Siirt Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonun hangi sebeple gerçekleştirildiği ve gözaltına alınan kişilerin neyle suçlandığına dair detaylı bilgi paylaşmadı. Bu belirsizlik, operasyonun arka planı ile ilgili spekülasyonlara yol açarken, yetkililer soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için bu bilgilerin daha sonra paylaşılacağını belirtti.

Siirt'te Siyasi Hareketlilik

Siirt ve Kurtalan ilçesi, son dönemde siyasi hareketlilik ile gündeme geliyor. DEM Partili yetkililere yönelik bu operasyon, yerel siyasette yeni bir tartışma başlatabilir. Bölgedeki vatandaşlar, operasyonun detayları hakkında daha fazla bilgi edinmeyi bekliyor.

Kamuoyunun Gözü Operasyonun Sonucunda

Gözaltına alınan kişiler hakkında yürütülen işlemler tamamlandığında, kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. Bu olay, yerel yönetim ve siyasi partilerin çalışmalarına nasıl yansıyacak, merak konusu olmaya devam ediyor. Kamuoyunda konuyla ilgili açıklamalar ve detayların ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER