Gündem

Deprem Felaketinden Güçlü Bir Yaşam Öyküsü: Ayşe Fatma Topaloğlu'nun Yeniden Ayağa Kalkışı

Adıyaman'ın Besni İlçesindeki Depremde Her Şeyini Kaybeden Ayşe Fatma Topaloğlu, Gaziantep'te Protez Bacakla Yeniden Yürümenin Mutluluğunu Yaşıyor

Deprem Felaketinden Güçlü Bir Yaşam Öyküsü: Ayşe Fatma Topaloğlu'nun Yeniden Ayağa Kalkışı
27-03-2024 10:15
GAZİANTEP

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, beş katlı bir binanın enkazı altında kalarak eşini, evini, işini, arabasını ve en acısı sağ bacağını kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Fatma Topaloğlu, yaşadığı felaketin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezinde yeni bir umuda adım attı. Topaloğlu, protez bacağına kavuşmanın verdiği mutluluk ve umutla hayata yeniden tutunma hikayesini paylaştı.

Enkaz Altından Yeni Bir Hayata

Topaloğlu, deprem anını ve sonrasında yaşadığı zorlukları anlatırken, en büyük umudunun çocuklarının hayatta kalması olduğunu belirtti. Depremin hemen ardından yaşadığı kayıpların ardından, protez bacağa kavuşarak yeniden ayağa kalkmanın, adım atabilmenin ve kendi işini kendisinin görebilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Protez Bacakla Yeniden Yürümek

Topaloğlu, protez bacağına kavuştuğu andaki duygularını, "Deprem anında bilincim yerinde değildi. Donuk bir hayat yaşıyordum. Şimdi ise protez bacağa kavuştuğum için çok mutluyum. Yapanlara çok teşekkür ediyorum. Artık ayağa kalkabileceğim, adım atabiliyorum" sözleriyle paylaştı.

Ortez ve Protez Teknikerinin Gözünden Topaloğlu'nun Yolculuğu

Ortez ve Protez Teknikeri Hasan Gezer, Ayşe Fatma Topaloğlu'nun protez süreci hakkında bilgiler verdi. Topaloğlu'nun ilk gelen protezini kullanamadığını belirten Gezer, yeni protezin sıfırdan yapıldığını ve gerekli rehabilitasyonun verildiğini söyledi. Gezer, Topaloğlu'nun keyfinin yerinde olduğunu ve umarım eski sosyal hayatına tekrar kavuşacağını dile getirdi.

Ayşe Fatma Topaloğlu'nun hikayesi, deprem gibi büyük bir felaketin ardından yaşanan acıların üstesinden gelme ve hayata tutunma azminin güçlü bir örneğini sunuyor. Topaloğlu'nun yeniden yürüyebilme mutluluğu, depremzedelere umut ve ilham verirken, toplumda dayanışmanın ve destek olmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER