Gündem

Deprem Şehitleri Anıldı: Yıkılan Binanın Enkazında Duygusal Tören

6 Şubat depreminin yıldönümünde, Kahta'da 38 canın yitirildiği tragedyanın anısına düzenlenen anma programı neleri hatırlattı?

Deprem Şehitleri Anıldı: Yıkılan Binanın Enkazında Duygusal Tören
06-02-2024 13:29
ADIYAMAN

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümü dolayısıyla, depremde hayatını kaybeden 38 vatandaşın anısına bir anma programı düzenlendi. Depremin vurduğu Kahta otogar kavşağında yıkılan binanın enkazında kurulan taziye çadırında gerçekleştirilen tören, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

04.17'de Anma ve Dualar

Anma etkinliği, depremin meydana geldiği saat olan 04.17'de başladı. Törende, sela okunmasının ardından Kuran'ı Kerim tilaveti yapıldı ve ilçe Müftüsü Rıfat Çevik tarafından depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Taziye çadırında toplanan vatandaşlar ve protokol üyeleri, bir yıl önce yitirdikleri yakınlarını andı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaymakam Korkutata'nın Taziye Mesajı

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, törende yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti ve "Devlet ve millet olarak elbirliği ile yaraları sarıyoruz" mesajını verdi. Kaymakam Korkutata'nın sözleri, devletin ve toplumun bu zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olduğunun altını çizdi.

Sabah Namazı ve Hatim Duası

Deprem şehitlerini anma programı kapsamında, Fatih Cami'nde kılınan sabah namazının ardından hatim şerif duası okundu. Namaz sonrası vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapılarak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amaçlandı. Bu jest, zor günlerin ardından toplumun dayanışmasının ve bir arada olmanın önemine dikkat çekti.

Bu anma töreni, Kahramanmaraş merkezli depremin Kahta'da bıraktığı derin izleri ve kaybedilen canların yasını bir kez daha hatırlattı. Toplumun yaralarını sarmaya yönelik çabalar ve dayanışma ruhu, bu tür etkinliklerle pekişiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER