Gündem

Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyimler Paylaşıldı

Deprem Felaketinden Sonra Sağlık Alanında Yapılan Çalışmalar ve Deneyimler Nelerdir? SANKO Üniversitesi'nde Düzenlenen Sempozyumda Neler Konuşuldu?

Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyimler Paylaşıldı
06-03-2024 10:04
GAZİANTEP

Ulusal ve Akademik İş Birliğiyle Deprem Sonrası Sağlık Çalışmaları

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, "Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyim ve Öneriler" konulu bir sempozyum düzenlendi. 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu sempozyum, deprem felaketinden sonra sağlık sektöründeki çalışmalar ve edinilen deneyimlerin paylaşılması açısından büyük önem taşıyor.

Depremin Yaralarını Sarmak

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, depremin açtığı yaraların sarılmasının kolay olmadığını belirterek, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde yaşanan acı günleri ve kayıpları anlattı. Prof. Dr. Dağlı, hekimler ve sağlık çalışanlarının fedakarca mücadele ederek bir can daha kurtarabilmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

SANKO Üniversitesi'nin Depreme Tepkisi ve Katkıları

Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi'nin deprem felaketine verdiği tepkiden ve toplumun sağlığını korumaya yönelik gösterdiği çabalardan bahsetti. Depremin etkilediği çocuklar ve gençler için moral, motivasyon ve rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak amacıyla birçok proje ve programın hayata geçirildiğini ifade etti.

Deprem ve Sağlık Sektöründeki Önemli Dersler

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, deprem felaketinden alınan derslerin ve sağlık sektöründeki çözüm alanlarına odaklanmanın önemine değindi. Prof. Dr. Eryılmaz, deprem sonrası sağlık hizmetlerinde yaşanan zorluklar, karşılaşılan problemler ve bunlara yönelik çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

"Ne yaşadığımız depremi unutmak ne de açtığı yaraları sarmak hiç kolay değil." - Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi Rektörü

Toplumun Birlikteliği ve Dayanışma

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İntörn Dr. Deniz Ceyda Ekici, bir tıp fakültesi öğrencisi olarak depremde yaşadığı zor günleri ve süreç içinde edindiği deneyimleri aktararak, böylesine büyük bir felaket karşısında toplumun nasıl birlik ve dayanışma içinde olduğuna dikkat çekti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER