Gündem

Depremde Eşi ve 2 Oğlu ile Enkaz Altında Kalan Anne, Acı Dolu Gecesini Anlattı

6 Şubat Depremi: Havva Demir'in Anıları

Depremde Eşi ve 2 Oğlu ile Enkaz Altında Kalan Anne, Acı Dolu Gecesini Anlattı
06-02-2024 10:53
KİLİS

6 Şubat'ta Kilis'te yaşanan depremde eşi ve iki oğluyla birlikte enkaz altında kalan Havva Demir (50) yaşadığı acı dolu bir saati anlattı. Depremde onlarca insanın hayatını kaybettiği Kilis'te Havva Demir'in ailesi de büyük bir felaketi yaşadı.

'Eşim, Oğluma Hakkını Helal Et Dedi'

Depremzedesi Havva Demir, 6 Şubat tarihinde eşinin oğluna hakkını helal dediğini ve bu cümlenin aklından hiç çıkmadığını söyledi. O korkunç gecede, ailenin bir arada olduğu anları hatırlayarak duygusal anlar yaşadı.

Oğlu Halil'in Uykusu Bir Daha Uyanmadı

Havva Demir, depremin hemen öncesinde 17 yaşındaki oğlu Halil'in uyuduğunu ve bir daha uyanmadığını anlattı. Deprem anında büyük bir korku yaşayan Havva Demir, ailesine seslendi ancak cevap alamadı. Oğlunun uyandığını göremedi ve ev çökmüş sesleri duymayı unutamadı.

'Oğlumu ve Eşimi Çok Özledim'

Depremde hayatını kaybeden oğlu Halil ve eşi Halil'i çok özlediğini dile getiren Havva Demir, enkaz altında geçirdiği 1 saat boyunca büyük bir çaresizlik yaşadığını belirtti. Komşularının yardımıyla ailesini çıkardıktan sonra hayatının değiştiğini ifade etti.

Sokakta Çığlıkla Yardım Çağrısı

Evleri yıkıldıktan hemen sonra enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan Ökkeş Demir, sokakta sesiyle vatandaşları uyandırarak ailesinin kurtarılması için çabaladı. Enkazdan nasıl çıktığını hatırlamasa da ailesinin güvende olmasını sağladı.

Hayaller Enkaz Altında Kalan Abiyle Birlikte

Ökkeş Demir, enkaz altında babası ve abisinin cansız bedenine ulaşmış, ancak annesini kurtardıklarını anlattı. Depremin ardından yaşadığı travmanın etkisini hala üzerinden atamayan Ökkeş, abisiyle birlikte geçirdikleri hayalleri enkaz altında kaldığını söyledi.

Hayvanların Uyarısı

Depremden birkaç saat önce hayvanların sürekli bağırdığını söyleyen Nazım Demir, bu durumun depremi önceden hissettirdiğini düşündü. Ancak deprem anında yaşanan kaos nedeniyle yardım etmek zorlaştı ve komşuların yardımıyla aile üyelerini kurtardılar.

Depremde yaşanan bu dramatik anılar, Kilis ve çevresinde yaşanan büyük felaketi hatırlatıyor. Havva Demir ve ailesi, depremin izlerini hala taşıyor ve bu olayın etkisini unutamayacak gibi görünüyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER