Gündem

Depremde Kaybettiğimiz Bahadır Akan'a Doğum Günü Anması

Acıyla Karışık Bir Doğum Günü: Korkut'un Anısına Mezarına Pasta

Depremde Kaybettiğimiz Bahadır Akan'a Doğum Günü Anması
27-01-2024 12:32

6 Şubat'taki yıkıcı deprem, birçok hayatı alt üst etti. Bu trajedilerden biri, 18 yaşındaki Korkut Bahadır Akan ve ailesinin hikayesi. Depremde ailesiyle birlikte hayatını kaybeden Korkut için, doğum gününde mezarına pasta bırakılması, yürek burkan bir detay olarak ön plana çıkıyor.

Deprem Felaketinin Acı Hikayesi

Turgut Reis Mahallesi'nde yaşayan Korkut Bahadır Akan, 5 kişilik ailesiyle birlikte 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yaşamını yitirdi. Akan ailesinin cenazeleri, depremin dördüncü günü enkaz altından çıkarılarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı'na defnedildi.

Hüzünlü Bir Doğum Günü Kutlaması

Korkut Bahadır Akan'ın dayısı Abuzer Ürkmez ve arkadaşları, Korkut'un 19 yaşına girmesi gereken bu özel günde, ellerinde doğum günü pastasıyla mezarını ziyaret etti. Yaşanılan bu hüzünlü kutlama, acı ve sevginin iç içe geçtiği duygusal bir an oldu.

"Geçen sene depremden önce doğum gününü evde kutlamıştık. Bu yüzden böyle bir şey yapmak istedik arkadaşlarıyla birlikte. Üzücü bir hadise, keşke ölmeseydi" - Abuzer Ürkmez, Korkut'un Dayısı

Bir Arkadaşın Gözünden Korkut

Korkut'un arkadaşı Muhammed Yalçın, onun ne kadar değerli bir insan olduğunu vurgulayarak, geçen yılki doğum günü anılarını paylaştı. Korkut'un mutlu anılarının, bu acı dolu günde bile yüzlerde tebessüm yaratmasının altını çizdi.

"Bugün doğum günüydü. Geçen yıl bu vakitlerde dayımın eşi kendisine kahverengi bir gömlek almıştı, onu giymişti ve çok mutluydu. Yine mutludur, mutlu olduğunu zannediyorum." - Muhammed Yalçın, Korkut'un Arkadaşı

Bu trajik olay, depremin sadece binaları değil, hayatları ve anıları da nasıl derinden etkilediğini gözler önüne seriyor. Korkut Bahadır Akan ve ailesinin hikayesi, depremin yarattığı kayıpların somut bir örneği olarak hafızalarda yer edinecek.

Son Sözler

Yas tutma ve anma, kayıpların ardından gelen doğal süreçler. Korkut Bahadır Akan'ın hikayesi, depremin acımasız yüzünü ve bir genç hayatın kırılganlığını bir kez daha hatırlatıyor. Toplum olarak bu tür trajediler karşısında dayanışma ve empati göstermek, acıları hafifletmenin bir yolu olabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER