Yaşam

Depremle Yıkılan Hayat Bir Kez Daha Hasar Aldı

üst üste gelen depremler bir evin kaderini nasıl etkiledi? Murat Orhan, ailesiyle kışa girerken nasıl bir belirsizlik içinde kaldı? DETAYLAR HABERİMİZDE

Depremle Yıkılan Hayat Bir Kez Daha Hasar Aldı
22-10-2024 11:30
SİİRT

Depremin İzleri Silinmedi

Siirt'in Algül Mahallesi'nde yaşayan Murat Orhan ve ailesi, depremin yıkıcı etkilerini bir kez daha yaşadı. Orhan’ın evi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde zarar görmüş, ancak onarılmamıştı. Ancak, 16 Ekim'de Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki bir deprem, Orhan’ın evine daha fazla hasar vererek, binayı oturulamaz hale getirdi.

Deprem Sonrası Zor Durumlar

Murat Orhan, depremin ardından yetkililerden yardım bekliyor. Orhan, "Evimizdeki çatlaklar her geçen gün büyüyor. Kış mevsimine giriyoruz ve 5 çocuğumla bu evde nasıl yaşayacağız bilmiyorum" dedi. Depremden sonra yapılan incelemelerde, evin artık güvenli olmadığı tespit edildi. Orhan’ın kardeşi üst katta, kendisi ise alt katta ailesiyle yaşamaya devam ediyor, fakat her iki aile de büyük bir korku içinde.

Yetkililerden Yardım Çağrısı

Orhan, AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün evde hasar tespiti yaptığını belirtti. “Valimiz hemen ekipleri yönlendirdi. Gelen ekipler evimizin artık oturulamaz durumda olduğunu söyledi. Şu an için yapabileceğimiz hiçbir şey yok” diyen Orhan, devletin yardımını beklediklerini ifade etti.

Ailelerin Yaşadığı Korku

Murat Orhan ve ailesi, her geçen gün daha fazla endişe duymaya başladı. Ağabeyiyle birlikte aynı binada yaşayan Orhan, "Çocuklarımız için çok endişeliyiz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tek umudumuz devletimizin yardım elini uzatması" şeklinde konuştu. Çocuklarının güvende olmadığını düşünen aile, gelecekleri için endişeli.

Kış Mevsimi Yaklaşıyor

Kış mevsiminin yaklaşması, Orhan ailesi için işleri daha da zorlaştırıyor. Hasarlı bir evde, 5 çocukla birlikte yaşamanın getirdiği zorlukları vurgulayan Orhan, devletten gelecek yardımların gecikmemesini umuyor. "Devletimiz bize yardım ederse, evimizi yeniden inşa edebiliriz. Ancak şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyerek çaresizliğini dile getiriyor.

Bekleyiş Devam Ediyor

Orhan ailesi, evlerinin bir an önce yenilenmesini beklerken, kış şartları altında nasıl hayatta kalacaklarını düşünüyorlar. Tek umutları, devletin destek vererek, onları bu zor durumdan kurtarması. Deprem bölgesinde yaşayan pek çok aile gibi, Orhan ailesi de büyük bir belirsizlikle karşı karşıya. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER