Gündem

Depremzede Çocukların Yaptığı Resimler Sergilendi

Bu serginin amacı ne ve hangi projelerle hayata geçirildi?

 Depremzede Çocukların Yaptığı Resimler Sergilendi
14-06-2024 13:00
DİYARBAKIR

Projenin Başlangıcı ve Amaçları

Diyarbakır'da depremzede çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı özel bir sergi açıldı. Bu sergi, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi Öznur Mehmetoğlu'nun başlattığı "Sadece Bir Üçgen Değil Projesi" kapsamında gerçekleştirildi. Proje, depremzede çocukların stres atması ve ruhsal olarak toparlanmaları amacıyla hayata geçirildi.

Atölye Çalışmaları ve Katılımcılar

Proje kapsamında, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi ve Diyarbakır Müze Müdürlüğü ortaklığıyla müzede bir atölye kuruldu. Bu atölyede, 20 depremzede öğrenci resim yaptı. Çocukların yaptığı resimler, müze bahçesinde düzenlenen etkinlikle sergilendi. Sergi açılışına Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, okul idaresi ve çocuklar katıldı.

Serginin Açılışı ve Katılımcıların Görüşleri

Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, öğrencilerin ortaya koyduğu eserlerin güzelliğini vurguladı. Gizligöl, "Resim, depremzede çocukların ruhsal ve duygusal olarak daha erken hayata adapte olabilmesine yardımcı olacak. Çocuk, sanat ve sanatçı dostu bir müzeyiz" dedi. Ayrıca, müzede yıl boyunca 35 etkinlik yapıldığını ve bunların büyük çoğunluğunun sergilerden oluştuğunu belirtti.

Öznur Mehmetoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Projenin öncüsü Öznur Mehmetoğlu, resime ilgisinin 6 yaşında başladığını ve bugüne kadar birçok kişisel resim sergisi açtığını anlattı. Mehmetoğlu, "Sanat sayesinde toparlandım. Depremzede çocukları da toparlamak amacıyla bu projeyi hazırladım. Sanatın iyileştirici gücüne inanıyorum ve bu gücü çocuklarda da gözlemledim" diye konuştu.

Depremzede Çocukların Deneyimleri

Ali Emiri Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Öz, atölye çalışmasına katıldığını ve resim yapmanın stresini azalttığını belirtti. Bir diğer katılımcı, 6. sınıf öğrencisi Elanur Onay, deprem sonrası ailesiyle birlikte yaklaşık bir ay çadırda yaşadığını ve çadır kentte düzenlenen etkinliklere katılarak kendisini iyi hissetmeye başladığını ifade etti. Onay, "Arkadaşlarımla bir araya gelerek resim çizdik ve birlikte çok iyi zaman geçirdik" dedi.

Serginin Toplumsal Etkisi ve Geleceği

Bu sergi, depremzede çocukların yaşadığı travmaları sanat yoluyla atlatmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, toplumun bu tür projelere olan ilgisini artırarak benzer çalışmaların yaygınlaşmasını teşvik ediyor. Sergi, çocukların yaratıcılıklarını ve sanatla iyileşme süreçlerini desteklemeye devam edecek.

"Sanat sayesinde toparlandım. Depremzede çocukları da toparlamak amacıyla bu projeyi hazırladım. Sanatın iyileştirici gücüne inanıyorum ve bu gücü çocuklarda da gözlemledim." - Öznur Mehmetoğlu "Resim, depremzede çocukların ruhsal ve duygusal olarak daha erken hayata adapte olabilmesine yardımcı olacak." - Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl

Bu serginin amacı ne ve hangi projelerle hayata geçirildi? Projenin başlangıcı ve amaçları. Atölye çalışmaları ve katılımcılar. Serginin açılışı ve katılımcıların görüşleri. Öznur Mehmetoğlu'nun sanat yolculuğu. Depremzede çocukların deneyimleri. Serginin toplumsal etkisi ve geleceği. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER