Gündem

Depremzede Kadın Şırnak'ta Gönüllü Afet Gönüllüsü Oldu

6 Şubat depremini atlatan Nezahat Bahar Kocakaya, şimdi hayat kurtarmak için gönüllü olarak AFAD’ın eğitimlerine katılıyor. Peki, yaşadığı bu zorlu süreç onu nasıl etkiledi?

Depremzede Kadın Şırnak'ta Gönüllü Afet Gönüllüsü Oldu
01-09-2024 14:00
ŞIRNAK

Depremden Kurtuluş, Afet Gönüllülüğüne Uzanan Yol

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremde, Hatay’da eşiyle birlikte yaralı olarak kurtulan Nezahat Bahar Kocakaya, yaşadığı bu zorlu deneyimi unutamayarak Şırnak’a yerleşti. AFAD tarafından Şırnak Üniversitesi’nde düzenlenen arama kurtarma ve ilk yardım eğitimine gönüllü olarak katılan Kocakaya, depremlerde hayat kurtarmak için yeni bir amaç edindi.

AFAD'ın Eğitim Parkurunda Zorlu Eğitimler

Nezahat Bahar Kocakaya, "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan eğitim parkurunda, 18 kişilik bir timle birlikte eğitim aldı. Bu süreçte teorik ve pratik bilgileri öğrenen Kocakaya, gönüllü olarak bu eğitimlere katılma kararını, yaşadığı acı dolu hatıralara rağmen verdi. Depremzedelere yardım etmek için öğrendiklerini en iyi şekilde kullanmayı hedefliyor.

Depremzedenin Afet Gönüllüsü Olma Hikayesi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Kocakaya’nın 6 Şubat depreminde yaşadığı zorlukları anlattı ve onun bu zorlu süreçten nasıl geçtiğini vurguladı. "Nasıl etkileneceği konusunda kendisi ile konuştum. Faydalı olacağını düşündü ve yaşadığı o zor hadiseyi, hiç unutmadığını belirtti," diyen Ayar, Kocakaya'nın duyarlılığının tüm ekibi etkilediğini söyledi.

Depremle Yüzleşmek ve Gönüllü Olmak

Nezahat Bahar Kocakaya, İhlas Haber Ajansı’na verdiği röportajda, yaşadığı o zor günü şu sözlerle anlattı: "6 Şubat depreminde eşim ile beraber evimizde yakalandık. Çok zor bir süreçti. Ben yaralandım, eşim yaralandı. 7-8 saat kadar süren bir sürecin ardından kurtulduk." Kocakaya, yaşadığı travmanın ardından memleketine geri dönerek AFAD’ın eğitimlerine gönüllü katıldı ve bu süreçte edindiği bilgileri, olası bir afet durumunda hayat kurtarmak için kullanmayı amaçlıyor.

Gönüllülükle Gelen Güç ve Kararlılık

Kocakaya, eğitiminin son gününde yaptığı açıklamada, "Bu süreç, benim için biraz zor oldu. Biraz da duygusal anlamda üzüldüm. Çünkü bana o günü tekrar hatırlatıyor. Ancak çok verimli bir eğitim oldu. Allah korusun, Allah bir daha göstermesin ama olası bir afet durumunda AFAD ile beraber omuz omuza saha da görev almaya hazırım. Bir cana ben de nefes olmak istiyorum,” diyerek yaşadığı zorlukları aşarak yeni bir hayata adım atma kararlılığını gösterdi.

Depremzedenin Güçlü Mesajı

Nezahat Bahar Kocakaya, yaşadığı travmatik deneyimi unutamasa da, bu travmayı toplumun yararına dönüştürmek için büyük bir adım attı. Gönüllü olarak katıldığı eğitimlerde, insanlığa yardım etme isteğini gerçekleştirmek için hazır olduğunu belirtiyor. Onun hikayesi, yaşanan felaketlerin ardından umut ve kararlılıkla yeni bir başlangıç yapmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

"Allah korusun, Allah bir daha göstermesin ama olası bir afet durumunda AFAD ile beraber omuz omuza saha da görev almaya hazırım. Bir cana ben de nefes olmak istiyorum.”  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER