Gündem

Depremzedeler Kalıcı Konutlarına Yerleşmeye Başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin ardından Kilis’te inşa edilen kalıcı konutlara depremzedeler yerleşmeye başladı. Yeni evlerine kavuşan depremzedeler ne hissediyor? Hayatlarına nasıl bir başlangıç yapıyorlar?

Depremzedeler Kalıcı Konutlarına Yerleşmeye Başladı
17-08-2024 15:15
KİLİS

Kilis'te Yeni Bir Başlangıç

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis’te, inşası tamamlanan kalıcı konutlara depremzedeler yerleşmeye başladı. 1854 konutun yapılmasının planlandığı Kilis’te, ilk etapta 756 konut tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. Depremde evini kaybeden birçok aile, yeni evlerinde yeni bir hayata başlama fırsatı buldu.

Depremzede Havva Gündoğdu'nun Hayalleri Gerçek Oldu

Depremde evini kaybeden ve yeni evine taşınan Havva Gündoğdu, mutluluğunu dile getirdi. Gündoğdu, "Evim çok güzel, tam hayallerimdeki gibi bir eve sahip oldum," diyerek yeni evine kavuşmanın sevincini paylaştı. Depremin ardından devletin sürekli yanlarında olduğunu ve evlerinin kısa sürede teslim edildiğini belirten Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti.

Bir Yıl Süren Zorlu Sürecin Ardından Gelen Mutluluk

Havva Gündoğdu, depremin ardından ailesiyle birlikte bir süre okulda kaldıklarını, daha sonra konteyner kente yerleştiklerini ve burada yaklaşık bir yıl geçirdiklerini anlattı. Hak sahipliği başvurusunda bulunan Gündoğdu, kurada çıkan 3+1 evle ilgili olarak, "Bu ev tam da hayal ettiğim gibi. Kötü günler geride kaldı ve yeni bir başlangıç yapıyoruz," dedi.

Depremzedelerin Yeni Umutları

Dört çocuk annesi Havva Kanlı da yeni evine taşınmanın mutluluğunu yaşayan bir diğer depremzede. Kanlı, evini çok beğendiğini belirterek, "Bu konutlar gerçekten çok güzel. Artık kötü günlerin geride kaldığına inanıyorum," diyerek duygularını dile getirdi. Kalıcı konutların, depremzedeler için yeni bir umut olduğunu vurgulayan Kanlı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kilis'te Deprem Sonrası Hayat Yeniden Şekilleniyor

Kilis’te inşa edilen kalıcı konutlar, depremzedeler için yeni bir yaşam alanı sunuyor. 6 Şubat 2023 depreminden bu yana yaşadıkları zorlukların ardından, yeni evlerine kavuşan aileler için bu konutlar, hem fiziksel hem de duygusal bir yeniden doğuş anlamına geliyor. Devletin ve yerel yönetimlerin desteğiyle, Kilis’te hayat normalleşmeye başlıyor.

Yeni Konutlar, Yeni Umutlar

Kilis’te inşa edilen kalıcı konutlar, depremin yarattığı travmanın izlerini silmeye yardımcı oluyor. Yeni evlerine taşınan depremzedeler, artık geleceğe daha umutla bakıyor. Bu süreçte devletin sağladığı destek ve yardım, depremzedeler için büyük bir moral kaynağı oldu. Yeni evlerine yerleşen aileler, artık yeni hayatlarına odaklanmaya ve geleceği inşa etmeye hazırlanıyor.

Havva Gündoğdu: "Evim çok güzel, tam hayallerimdeki gibi bir eve sahip oldum." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER