Gündem

Depremzedeleri Ağırlayan Yurtlar Yeni Eğitim ve Öğretim Dönemine Hazırlanıyor

Adıyaman'da yurtlar, yeni akademik yıl için nasıl hazırlanıyor ve hangi çalışmalar yürütülüyor?

 Depremzedeleri Ağırlayan Yurtlar Yeni Eğitim ve Öğretim Dönemine Hazırlanıyor
04-08-2024 09:30
ADIYAMAN

Deprem Sonrası Acil Yardım ve Barınma

Adıyaman'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde afetzedelere ev sahipliği yapan yurtlar, yeni akademik yıl öncesinde bakım ve onarım çalışmalarını tamamlamaya hazırlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, deprem sonrası acil yardım, barınma ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yurtların tam kapasiteyle hizmet verdiğini belirtti.

Bakım ve Onarım Çalışmaları

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Deprem sonrası acil durumun ortadan kalkmasıyla yurtlarımızın öğrencilere hazır hale getirilmesi için bakım ve onarım çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Otel konforunda barınma ihtiyacının giderilmesi için bakım ve onarım çalışmalarını bitirmeye çalışıyoruz," dedi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda yürütülen bu çalışmalar, yurtların yeni akademik yıl için hazır hale getirilmesini hedefliyor.

Adıyaman Üniversitesi ve Yüz Yüze Eğitim

Adıyaman Üniversitesi'nde yeni dönemde yüz yüze eğitime başlanacağını ifade eden Keleş, kentte Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtların 8 bin 854 öğrenci kapasiteli olduğunu belirtti. "Barınmayla ilgili herhangi bir sıkıntının bulunmadığını" dile getiren Keleş, yurtların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

"Otel konforunda barınma ihtiyacının giderilmesi için bakım ve onarım çalışmalarını bitirmeye çalışıyoruz." - Fikret Keleş

Yurtların Deprem Sonrası Rolü

Deprem sonrası Adıyaman'daki yurtlar, afetzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynadı. Keleş, "Yurtlarımız, deprem sonrası acil yardım sürecinde tam kapasiteyle hizmet verdi," diyerek yurtların bu süreçteki önemine dikkat çekti. Depremin etkilerinin azalmasıyla birlikte, yurtların yeniden öğrencilere hizmet verebilmesi için yapılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Öğrencilere Sunulan Konfor

Bakım ve onarım çalışmalarıyla yurtların otel konforunda bir hizmet sunması hedefleniyor. Yurtlarda yapılan yenileme çalışmaları, öğrencilerin rahat ve güvenli bir ortamda barınmalarını sağlamayı amaçlıyor. Keleş, "Öğrencilerimizin konforunu en üst düzeyde tutmak için çalışıyoruz," dedi.

Yurt Kapasitesi ve Gelecek Planları

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtların 8 bin 854 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Keleş, yeni akademik yıl için yurtların tam kapasiteyle hizmet vermeye hazır olacağını ifade etti. Yurtlarda yapılan yenileme çalışmalarıyla birlikte, öğrencilerin barınma sorunlarının tamamen çözüleceği ve öğrencilerin rahat bir eğitim dönemi geçirecekleri öngörülüyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER