Kültür & Sanat

Derse Katılan Tatlı Misafir

Adıyaman'da bir sınıf, kitaplıkta yuva yapan ve derslere katılan yusufçuk kuşuna nasıl ev sahipliği yapıyor?

 Derse Katılan Tatlı Misafir
22-05-2024 11:00
ADIYAMAN

Yuva Yapan Uçan Sürpriz

Adıyaman Malazgirt İlköğretim Okulu 3-C sınıfı, hafta sonu açık kalan pencereden giren bir yusufçuk kuşuyla karşılaştığında sürpriz bir misafire ev sahipliği yapmaya başladı. Kitaplığın üzerine yuva yapan bu davetsiz misafir, iki yumurta bırakarak öğrencilerin ve öğretmenlerin dikkatini çekti.

Öğrencilerin Yeni Arkadaşı

Sınıfa döndüklerinde yusufçuk kuşuyla karşılaşan öğrenciler, bu sıra dışı durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kuş, yuvasını sınıfta kurarak yumurtalarını beklerken, ders işleyişine katkıda bulunuyor ve sanki yeni öğrenim materyallerinden biri gibi derslere dahil oluyor.

Yumurtalar ve Beklenti

Yusufçuk kuşunun yuvasını ve yumurtalarını keşfeden sınıf, kuşun yavrularını sabırsızlıkla bekliyor. Öğrenciler, ders sırasında kuşun yuvasından hiç ayrılmamasına hayran kalıyor, kuşun sınıftaki varlığı öğrenme ortamına farklı bir boyut katıyor.

Öğretmenin Gözünden

Sınıf Öğretmeni Beyza Sasa, yusufçuk kuşunun sınıfla kurduğu bağdan ve oluşturduğu pozitif atmosferden övgüyle bahsediyor. Öğretmen ve öğrenciler, kuşu rahatsız etmeden, onunla birlikte bir öğrenme ortamı yaratmışlar. Öğretmen, kuşun dersleri dikkatle takip ettiğini ve sınıfın bir parçası haline geldiğini belirtiyor.

Öğrenciler Ne Diyor?

Ahmet Efe Erten gibi öğrenciler, sınıflarında böyle bir yuva kurulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorlar. Ecrin Topaloğlu ise kuşun yavrularını merakla beklediklerini ve bu durumun sınıf için heyecan verici bir değişiklik olduğunu ifade ediyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER