Gündem

Destekleme Derneği Siverek Temsilciliği Açıldı!

Destekleme Derneği Siverek Temsilciliği Açıldı!
23-03-2021 17:17

Kuruluş aşamasında Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Dernek arasında ortaklaşa iki proje hazırlanıp sunuldu. Projenin kabulü halinde kadınlara yönelik istihdam sağlanacak ve eğitim seminerleri verilecek.

Merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği, üretime yönelik projelerle ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçlıyor.

Dernek kurucu üyeleri, Dila Baydilli, Mustafa Karadağlı, Mehmet Becerik, Nezahat Yeğin ve 11 üye bulunuyor. Dernek, ilk toplantısını Siverek’in en eski derneklerinden olan SİVİL-DER ile ortaklaşa yaptı. Toplantıda proje, girişim ve sosyal sorumluluk projelerinde iş birliği yapılması ve paydaş projeler hazırlama kararı alındı

Dernek başkanı Dila Beydilli yaptığı açıklamada şunları kaydetti;” Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği olarak amacımız yoksullukla mücadele etmek ve ülkemizdeki ekonomik hayatın canlanmasına katkı sağlayacak projeler üreterek girişimci ve yeni girişimci adaylarına yol göstermektir. Bu bağlamda ülkemizde işlenen suçların ve dağılan yuvaların temel sebebi ekonomik kaynaklıdır. Ülkemizin sosyal sorunlarından herkes sorumludur. Kişisel, grupsal veya toplumsal hayatın düzenli, verimli ve mutlu olmasını istemek uygar insana yakışan bir olgudur. Hayat sebebinin, hayat kaygısı hizmeti olmalıdır. Bundan daha imrenilecek bir hayat örneği olamaz.

Emek karşılığı yardım ilkesinin anlamı, çağdaş düşüncenin sosyal hizmet kavramına en büyük katkısı olan insanın haysiyet ve varlığına saygı fikrinin temel motifidir. Hangi koşullarda olursa olsun, insan bir değerdir. İnsan kendi kapasite ve gücü ile yaşadığı topluma ne kadar katkıda bulunabilirse, o kadar çok değerlidir ve saygındır. Bireyler ve gruplar toplum içinde saygınlık ve sorumluluklarını sürdürerek ekonomik, sosyal ve kültürel yetenekleri oranında toplum yaşamına katkıda bulunmalıdırlar. Bireyler herhangi bir nedenle kendi kendilerini ekonomik olarak idare etme haklarını yitirdiklerinde, bu hakkı yeniden kazanma imkânına sahip kılınmalı ve bunun için yapabilecekleri iş imkânları oluşturulmalı ve toplum üretken hale getirilmelidirler

İşte bu ilke ve düşünceyi benimseyen Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Şanliurfa /Siverek şubesi kurulum aşamasindadir. Siverek il yapma Derneği ne başta Koçali Aymaz Abimize ve tüm ekibine bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Toplantının siverek için faydalı olduğuna dikkat çeken Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Ayhan Ekinci siverek için yapılacak her hayırlı işe dernek olarak destek veriyoruz. İlçemizde şübesi açılan derneğimizin işbirliği yaparak ilçemize daydalı projeler hazırlayacağı”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER