Sağlık

Devlet Hastanesi Başhekimi Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ilçenin 200 yataklı Devlet hastanesi Başhekimi Mehmet Hüseyin Elik ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Gazetecilerle Bir Araya Geldi
26-07-2023 20:03

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğleden sonra saat 13: 00’da Başhekim Mehmet Hüseyin Elik ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelip hastanenin güncel sorunları ve yapılacak olan projeler hakkında görüşüldü.

Toplantıya katılan medya temsilcileri halkın yaşadığı sorunları dile getirdi. Bilindiği gibi şehirde ki hastanede bir çok eksiklikler mevcut. Bu eksikliklerin en önemlisi olan yeterli doktor sayısının olmaması ve hastanedeki yoğunluk. Bu sorunu dile getiren medya temsilcileri sırasıyla şu konulara değindi;

Hastanede klimalar devre dışı bırakılmıştır bu da vatandaşları ve personelleri mağdur etmektedir. Bunun dışında röntgen, MR, tomografi gibi görüntüleme cihazlarında yaşanan yoğunluk nedeni ile mağduryet yaşanmaktadır.

Gelen bu sorunlara Başhekim Elik şöyle cevap verdi:

“Hastanemizde evet bir çok eksiklikler mevcut bu sorunları bizzat yakından takip ediyorum. Sorunlara yönelik şu çözümleri geliştirdik hastane yönetimi olarak;
Eksik olan doktorlarımız için bakanlığa gerekli dilekçeleri verdik, en yakın zamanda personel eksikliğimizi girdemiş olacağız. Klimaların devre dışında olması içinde yakın zamanda teknik ekiplerimiz aracılığıyla bu sorunu da çözeceğiz. Röntgen gibi görüntüleme bölümündeki yoğunluğu azaltmak için de gerekli işlemleri yaptık önümüzdeki günlerde o sorunda giderilmiş olacak. Bu sorunlar dışında malûmunuzdur ki acil servisimiz hem yıpranmış durumda hemde bazı konularda teknik eksiklikleri bulunmakta bu sorunun çözümü için şöyle bir projemiz var acil bölümünü geliştirip iyileştireceğiz böylece hem daha konforlu bir acil servise hem de daha donanımlı bir acile sahip olacaktır hastanemiz.” Dedi.

Başhekimin açıklamalarından sonra şehrin önde gelen gazetecilerinden Şükrü Dolaş söz alarak şunları dile getirdi:

“Öncelikle bizlerle bir araya geldiğiniz için Baştabip sizlere tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sözlerime şunları belirterek başlamak istiyorum, hastanemizde dediğiniz ve dediğimiz gibi bir çok eksiklikler mevcut bu sorunların bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Biliyorsunuz ki sağlık sorunları her şeyin başında yer alır sağlık her şeyden önemlidir. Bir şehirde sağlık sektörü ne kadar gelişmiş olursa o şehirdeki vatandaşlar da o kadar memnun olur bu konuda ki çalışmalrınızı merakla bekliyor olacağım.” Dedi.

İki saat süren toplantıdan sonra başhekim medya temsilcilerine teşekkür edip toplantıyı sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER