Ekonomi

Dezavantajlı Aileler Ev Sahibi Oluyor

başlattığı Sosyal Konut Projesi'nde neler sunuluyor ve bu projenin öne çıkan detayları neler?

Dezavantajlı Aileler Ev Sahibi Oluyor
23-10-2023 15:34

Şanlıurfa'da Sosyal Konut Projesi Tamamlandı

Projenin Amaç ve Genel Bakış

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, maddi durumu yeterli olmayan ve kimsesi bulunmayan aileler için Sosyal Konut Projesi'ni hayata geçirdi. 18 adet konuttan oluşan bu projede, inşaat çalışmaları tamamlandı ve konutlar, ihtiyaç sahibi ailelere aralık ayında teslim edilecek.

Konut Özellikleri ve İç Düzenlemeler

Proje içerisinde yer alan konutlar, ailelerin ihtiyaçlarına uygun olarak 1+1 ve 2+1 şeklinde tasarlandı. 1+1 konutlar 40 metrekare, 2+1 konutlar ise 70 metrekare büyüklüğünde inşa edildi. Aile birey sayısına göre tasarlanan bu konutlarda, mutfaktan salona, yatak odalarına kadar her türlü detay düşünüldü:

Parke döşemesinden, mutfak dolabına, çocuk ranzalarından perdelere kadar her ince detayın düşünüldüğü sosyal konutlarda ev malzemeleri belediye tarafından ailelere tahsis edilecek. Mutfak araç gereçleri, halı, bulaşık, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar konutlara yerleştirildikten sonra anahtar teslimi yapılacak.

Belediye Başkanının Ziyareti ve Düşünceleri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal konut projesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Beyazgül, projedeki detaylara dikkat çekerek:

"Annelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur dediğimiz şu güzel konutları yapan ustalarımızla beraberiz. ... İşte oradan hareketle böyle bir yapıyı ortaya çıkardık. Biz belediye olarak tabi ki Cumhurbaşkanımızın gösterdiği prensipler, esaslar çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Bu bize ışık tutuyor. İnşallah bu şekilde, güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yollar yaptık, asfaltlar yaptık, kavşaklar yaptık, kuyular kazdık, mezbahalar yaptık, birçok hizmet yaptık ama bu çok daha duygulu ve bizi mutlu eden büyük bir proje diye düşünüyorum’’

diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER