Ekonomi

Dicle Elektrik'ten Şanlıurfa'ya 28 Milyon Liralık Trafo Yatırımı

Yeni Trafolar Şanlıurfa'nın Elektrik Sorununu Çözecek mi?

Dicle Elektrik'ten Şanlıurfa'ya 28 Milyon Liralık Trafo Yatırımı
01-07-2024 19:00
ŞANLIURFA

Yatırımın Amacı ve Gerekçesi

Dicle Elektrik, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'dan gelen talepler doğrultusunda, ek bir bütçe oluşturarak 28 milyon 792 bin liralık trafo yatırımı yapma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonuyla bu yatırımın gerçekleştirildiği belirtildi.

Yatırımın Detayları ve Planları

Bu yıl içinde toplam 3,5 milyar liralık yatırım yapılması planlanırken, bu yatırımlara ek olarak 28 ek trafo tesisi kurulacak. Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerine bağlı 24 mahallede bu trafo tesislerinin kurulumu için çalışmalar başlatıldı. Bu yatırımların kısa sürede tamamlanarak şebeke üzerindeki ağır yükün azaltılması hedefleniyor.

Elektrik Tüketimindeki Artış ve Alınan Önlemler

Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi, vatandaşların yoğun klima kullanımına yol açtı ve bu durum enerji talebinde artışa neden oldu. Ayrıca, göç alan bir kent olması sebebiyle yeni yerleşim yerlerinden gelen talepler de arttı. Bu ani ve yüksek tüketim artışı, mevcut dağıtım şebekelerine zarar veriyor. Dicle Elektrik ekipleri, bu durumu dengelemek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

“Geçen yıla oranla elektrikte kayda değer oranda tüketim artışı yaşanıyor. Yaşanan bu ani ve yüksek tüketim artışı mevcut dağıtım şebekelerine kalıcı zarar veriyor.”

Montaj Çalışmaları ve Yatırımın Tamamlanma Süresi

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, devam eden trafo montaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, verilecek hizmet hakkında bilgi aldı. Söz konusu yatırımın temmuz ortalarında tamamlanmasının planlandığını belirtti. Obut, “Kısa süre önce başlattığımız yatırımı yaklaşık bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu trafoların kurulumu için 28 milyon 792 bin TL tutarında bir yatırım başlattık. Kısa süre önce başlattığımız yatırımı yaklaşık bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.” Önemli Etiketler: Diyarbakır, Çınar, otomobil kazası,AA 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER