Gündem

Dicle Elektrik'ten Yerel Seçimler İçin Kapsamlı Hazırlık: Koordinasyon Merkezi Açılıyor

31 Mart'taki Yerel Seçimler Öncesi Elektrik Kesintisine Karşı Önlemler Alınıyor: Dicle Elektrik Ne Tür Tedbirler Aldı?

Dicle Elektrik'ten Yerel Seçimler İçin Kapsamlı Hazırlık: Koordinasyon Merkezi Açılıyor
27-03-2024 09:41
DİYARBAKIR

Dicle Elektrik, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde, elektrik kesintilerine karşı kapsamlı bir hazırlık planı duyurdu. Şirket, seçim sürecinde elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir koordinasyon merkezi kuracağını ve bölge genelinde 1387 personel ile 535 ekibin teyakkuzda olacağını açıkladı. Bu hazırlıklar, seçim günü yaşanabilecek her türlü riski minimize etmeyi amaçlıyor. Peki, Dicle Elektrik'in bu önlemleri neleri kapsıyor?

Seçimler İçin Alınan Önlemler

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin sorumluluk alanı olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde gerekli tüm tedbirler alındı. Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün'ün verdiği bilgilere göre, alternatif besleme hatları sürekli hazır tutulacak ve can veya mal güvenliğini tehdit eden durumlar haricinde planlı elektrik kesintileri yapılmayacak.

Kritik Noktalarda Yoğun Hazırlık

Şirket, özellikle seçim sandıkları ve kurullarının bulunduğu alanlarda aydınlatma tesislerinin eksiksiz ve çalışır durumda olması için özel önlemler aldı. Bu çerçevede, seçim kurullarıyla yapılan görüşmeler sonucunda muhtemel ihtiyaçlar için mobil jeneratör desteği de sağlanacak.

Geniş Çaplı Personel ve Ekip Desteği

Dicle Elektrik, muhtemel aksaklıklara karşı anında müdahale edebilmek adına, sorumluluk bölgesinde 1387 personelden oluşan 535 ekibi görevlendirdi. Bu ekipler, seçim süresince muhtemel arızalara ve olumsuz hava şartlarına karşı vardiyalı bir şekilde hazır bulunacak. Şirket ayrıca, herhangi bir kesinti durumunda müdahale edilmek üzere 26 adet jeneratörü de hazır tutuyor.

Koordinasyon Merkezi ve Kriz Yönetimi

Nedim Tüzün, muhtemel aksaklıklara anında müdahale edebilmek için kurulacak Koordinasyon Merkezi hakkında bilgi verdi. Bu merkez, seçim sürecinde TEDAŞ tarafından kurulan Kriz Merkezi ile koordinasyon içinde faaliyet gösterecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda, seçim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde, yani 30 Mart'tan 1 Nisan'a kadar, sorumluluk alanında tam teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Dicle Elektrik'in yerel seçimler öncesi ve sırasında aldığı bu önlemler, seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak. Elektrik kesintileri gibi olası aksak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER