Gündem

Diyarbakır Anneleri Anneler Günü'nde de Evlat Nöbetinde

Anneler Günü'nde umutla bekleyiş sürüyor: Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için direniyor, ama ne kadar sürecek?

Diyarbakır Anneleri Anneler Günü'nde de Evlat Nöbetinde
13-05-2024 08:57
DİYARBAKIR

Uzun Süren Nöbet Devam Ediyor

2019 yılında başlayan ve aralıksız devam eden Diyarbakır annelerinin oturma eylemi, 1714. gününde de sürdü. Eski HDP il binası önünde toplanan anneler, çocuklarının terör örgütleri tarafından kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutuyor. Bu uzun süreli protesto, Anneler Günü'nde de devam etti, anneler evlatlarına kavuşma ümidiyle nöbetlerini sürdürdü.

Toplumsal Destek ve Ziyaretler

İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan başta olmak üzere, birçok devlet yetkilisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Anneler Günü'nde Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Atan ve beraberindekiler, annelerin ve babaların yanında olduklarını göstermek için karanfiller takdim etti. Atan, "Annelerimiz evlat nöbetinde. Evlatları için dünyanın her yerine seslerini duyurmaya çalışıyorlar," dedi.

"Bir annenin yaşayabileceği en büyük acı, evladının bağrından koparılmasıdır." - Hatice Atan

Devlet Desteği ve Umutlar

Devletin annelerin evlatlarına kavuşması için gösterdiği çabalar sonucunda şu ana kadar 53 aile evlatlarına kavuştu. Hatice Atan, devletin çabalarının devam edeceğini ve gelecek Anneler Günü'nde daha fazla annenin evladıyla birlikte olacağı umudunu dile getirdi.

Partilerin ve STK'ların Katılımı

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve beraberindekiler de, oturma eylemine destek vermek için ziyarette bulundular. Ayvalı, "Annelerimiz kahramanca direniyorlar ve evlatlarına kavuşan anneler oldu. Mücadelemiz devam edecek," diyerek umutlu bir mesaj verdi.

Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşma mücadelesi, toplumsal ve politik destekle devam ederken, her geçen gün daha fazla insanın desteğini çekiyor ve Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajları alıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER