Gündem

Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği'nden Filistin’e Destek Çağrısı

İTTİHADUL ULEMA, Diyarbakır’da Filistin için neler söyledi ve hangi mesajları verdi?

Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği'nden Filistin’e Destek Çağrısı
05-10-2024 11:00
DİYARBAKIR

Ulu Cami Önünde Destek Çağrısı

Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), İsrail’in Filistin üzerindeki işgali ve uygulanan ambargoya dikkat çekmek amacıyla Sur ilçesi Ulu Cami önünde bir basın açıklaması düzenledi. Kalabalık bir katılımın olduğu etkinlikte, Filistin davasına destek çağrısında bulunuldu.

“İslam Ülkeleri Birlik Olmalı”

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Molla Abdülküddüs Yalçın, açıklamasında İslam ülkelerinin liderlerine seslenerek, İsrail’in zulmünü durdurmak için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, Müslümanların Kudüs davasına sahip çıkmaları ve Siyonist işgale karşı birleşmeleri gerektiğini ifade etti.

İman ve Küfür Mücadelesi

Yalçın, Filistin mücadelesinin bir toprak kavgasından öte iman ve küfür savaşı olduğunu belirterek, “Bu savaş, Siyonistlerle Filistinliler arasında sadece bir toprak mücadelesi değil, iman ve küfür savaşıdır. İslam’ın izzetini ve şerefini korumak için İslam ülkelerinin birlik olması gerekiyor” dedi.

Zulme Karşı Sessiz Kalmayın

Molla Abdülküddüs Yalçın, İslam dünyasında liderlerin zulme karşı sessiz kalmaması gerektiğini dile getirerek, ülkelerin yöneticilerinin zulme seyirci kalmaktan vazgeçmeleri için halkın çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Yalçın, Müslümanların birlikte hareket etmeleri halinde Kudüs davasında zaferin kaçınılmaz olacağını belirtti.

Filistin Davasına Destek

Etkinlikte, Diyarbakır’dan Filistin’e yapılan bu anlamlı çağrı, hem yerel hem de uluslararası düzeyde yankı buldu. Katılımcılar, Filistin’e yönelik desteklerini dile getirirken, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde bu davaya sahip çıkmaları gerektiğini bir kez daha vurguladılar.

“Bu mücadele, iman ve küfür savaşıdır. İslam ülkeleri zulme karşı birlik olmalı.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER