Gündem

Diyarbakır'da Anlamlı Etkinlik

Deprem Bilincini Artıran Sergi Acıların Hatırlattığı Önemli Ders: Deprem Hazırlığı Nasıl Olmalı?

Diyarbakır'da Anlamlı Etkinlik
07-02-2024 08:29
DİYARBAKIR

Diyarbakır, deprem bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin birinci yıldönümünde, deprem sergisine ev sahipliği yaparak, ziyaretçilere deprem hazırlığı konusunda önemli bilgiler sundu.

AVM'de Deprem Bilinci Sergisi

Ceylan Grup ve Karavil Grup ortaklığında yönetilen ve kiralanan Ceylan Karavil Park AVM, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun da katılımıyla gerçekleşen deprem sergisine ev sahipliği yaptı. Sergi, afet bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Ziyaretçilere, afetlerde ve trafik kazalarında kullanılan malzemeler ile ilk yardım müdahalesinde kullanılan tıbbi malzemeler tanıtıldı.

Deprem Sergisine Yoğun İlgi

AFAD tarafından düzenlenen ve deprem hazırlıklarının önemine dikkat çeken sergi, Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Sergide, afet anında hayat kurtarabilecek bilgiler ve malzemeler sergilenerek, ziyaretçilere pratik bilgiler verildi.

Eğitim ve Bilinçlendirme Ön Planda

Sergide, deprem anında yapılması gerekenler, ilk yardım teknikleri ve afet durumlarında kullanılacak malzemeler hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler sunuldu. Bu etkinlikle birlikte, toplumun deprem konusunda daha bilinçli hale gelmesi ve olası bir afete karşı hazırlıklı olması hedeflendi.

"Deprem bilincinin artırılması, toplumun her kesimi için hayati önem taşımaktadır. Bugün burada gerçekleşen sergi, bu bilincin artırılmasına katkı sağlayacak önemli bir adımdır." - Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su

Sergi, deprem hazırlığı ve afet bilincinin artırılması konusunda toplumu bilgilendirme amacı güderken, ziyaretçilere pratik bilgilerin yanı sıra afet anında kullanılacak araç-gereçler hakkında da bilgi sağladı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER