Gündem

Diyarbakır'da Çocuklar Sıcaklardan Anzele Suyu'nda Serinliyor

40 dereceyi bulan sıcaklıkla birlikte Diyarbakır'daki çocuklar, serinlemek için tarihi Anzele Suyu'na akın ediyor. Peki, bu tarihi su kaynağında çocukları ve aileleri neler bekliyor?

Diyarbakır'da Çocuklar Sıcaklardan Anzele Suyu'nda Serinliyor
07-06-2024 11:44
DİYARBAKIR

Sur ilçesinin İskenderpaşa Mahallesi'nde yer alan ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan Anzele Suyu, özellikle çocuklar için serinlemek adına popüler bir destinasyon haline gelmiş durumda. Kavurucu sıcaklara karşı binlerce yıllık bu tarihi su kaynağı, hem serinlik hem de eğlence sunuyor.

Yüzme Keyfi ve Ailelerin Tercihi

Çocuklar, Anzele Suyu'nda yüzmenin keyfini çıkarırken, bazı aileler ise gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ediyor. Özellikle suya girme yasağına rağmen suya atlayan cesur yürekler de dikkat çekiyor. 14 yaşındaki Poyraz Bilici, kırık koluyla bile Anzele Suyu'nda serinlemenin peşinde. Poyraz, "Kolum kırık ama Diyarbakır'ın bu sıcaklarında serinlemek için başka çare yok," diyor.

Her Yılın Vazgeçilmezi

11 yaşındaki Ebubekir Güler ise her yıl Anzele Suyu'na geldiklerini belirterek, "Akşamları burası daha da kalabalık oluyor. Yüzmek için en sevdiğimiz yer burası," şeklinde konuştu. Anzele Suyu, sıcak yaz günlerinde hem serinlik hem de sosyal bir buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

Çocuklar Mutlu, Aileler Rahat

Faysal Elturak gibi ebeveynler, çocuklarını serinletmek için Anzele Suyu'na getiriyor. Faysal, "Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Burada hem stres atıyorlar hem de akşam eve döndüklerinde huzurlu uyuyorlar," dedi. Aileler için Anzele Suyu, çocukları mutlu etmek ve onlara güzel anılar biriktirmek için önemli bir yer haline gelmiş. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER