Yaşam

Diyarbakır'da Depremden Geriye Kalan Alan Sokak Köpeklerine Emanet

89 Canı Alan Galeria İş Merkezi'nin Alanı Şimdi Sokak Köpeklerinin Yuvası

Diyarbakır'da Depremden Geriye Kalan Alan Sokak Köpeklerine Emanet
07-02-2024 12:28
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria İş Merkezi'nin yıkıntılarından geriye kalan alan, telle çevrildikten sonra sokak köpeklerinin mekanı haline geldi. 6 Şubat 2023'te meydana gelen yıkıcı deprem, şehrin yanı sıra birçok insan hayatını da derinden etkiledi. Depremin ardından bir yıl geçmesine rağmen, Galeria İş Merkezi'nin bulunduğu alandaki boşluk, şehrin yaralarının hala sarılmadığını gözler önüne seriyor.

Depremin İzleri ve Sokak Köpekleri

Galeria İş Merkezi'nin yıkılmasının ardından boş kalan alanda şimdi sokak köpekleri toplanıyor. Telle çevrili bu alan, şehrin acı kaybının yanı sıra hayvanların da sığınağı haline geldi. Bu durum, yıkımdan geriye kalan boş alanların nasıl değişik amaçlarla kullanılabileceğine dair düşündürücü bir örnek teşkil ediyor.

Yıkıntılardan Geriye Kalanlar

Deprem, Diyarbakır'da yıkılan altı binadan biri olan Galeria İş Merkezi'ni tamamen harabeye çevirdi. Depremin yıl dönümünde, 89 kişinin ölümüne sebep olan bu facianın yaraları henüz kapanmadı. Alanın etrafının telle çevrilmesi ve sokak köpeklerinin burayı mesken tutması, depremin şehir üzerindeki kalıcı izlerini simgeliyor.

"6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan 6 binadan biri olan Galeria İş Merkezi'nin bulunduğu alanın çevresi telle kapatıldı. Depremin 1. yılı geride kalırken, 89 kişinin hayatını kaybettiği iş merkezinden geriye boş bir alan kaldı."

Bu trajedinin ardından kalan boş alanın yeni "sakinleri", şehrin yaralarını sarmak ve yeniden inşa etmek için atılacak adımların önemini hatırlatıyor. Diyarbakır, depremin acılarını yavaş yavaş geride bırakırken, bu boş alanın geleceği ve şehrin rehabilitasyonu, yerel yönetimlerin ve halkın gündemindeki önemli konular arasında yer alıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER