Gündem

Diyarbakır'da Elektrik Çarpması Trajedisi: Bir Elektrikçi Hayatını Kaybetti

Elektrik arızası sırasında yaşanan bir kaza, Diyarbakır Çınar ilçesinde bir elektrikçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Peki, bu tür kazaların önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir?

Diyarbakır'da Elektrik Çarpması Trajedisi: Bir Elektrikçi Hayatını Kaybetti
22-04-2024 15:26
DİYARBAKIR

Acı Olayın Detayları

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Dicle Elektrik arıza ekibi üyesi Mazlum Turunç, arıza giderme çalışması sırasında elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Turunç için olay yerine hızla sağlık ekibi çağrıldı. Yapılan ilk müdahalelere rağmen Turunç, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.

Elektrik Güvenliği Üzerine Sorular

Elektrik çarpması vakaları, önlenebilir iş kazaları arasında yer alır. Uzmanlar, bu tür olayların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin ve eğitimlerin hayati önem taşıdığını vurgulamaktadır.

Soruşturma ve Önlemler

İlgili yetkililer, kazanın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde olayın nedenlerini detaylı bir şekilde inceliyor. Bu süreç, benzer trajedilerin önlenmesine yönelik önlemlerin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, iş güvenliği uzmanları elektrik işlerinde alınması gereken standart güvenlik prosedürleri hakkında bilgi veriyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER