Gündem

Diyarbakır'da Genç Ustalara Hayati Eğitim: İş Sağlığı ve Güvenliği

Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren genç ustalar için kritik bir eğitim: Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi verdi. Peki, bu eğitimler genç ustaları nasıl etkiliyor?

Diyarbakır'da Genç Ustalara Hayati Eğitim: İş Sağlığı ve Güvenliği
13-05-2024 10:09
DİYARBAKIR

Detaylar ve Katılımcılar

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO), kuyumcu atölyelerinde çalışan ve eğitim alan genç ustalara yönelik olarak iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi düzenledi. Bu eğitime, hem meslek lisesi öğrencileri hem de diğer usta adayları olmak üzere toplamda 14 kişi katıldı.

Eğitimin Önemi ve İçeriği

Fırat Ekinci, kuyumcu atölyesi işletmecisi olarak, iş kazalarının her iş kolunda olabileceğini ve bu bilincin eğitimle pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ekinci, "İş kazaları kaçınılmaz olduğunda ne yapılması gerektiğini öğretiyoruz. Öğrencilerimiz hem kuyumculuk hem de takı tasarımı öğrenirken, aynı zamanda iş sağlığı konusunda da bilinçlendiriliyorlar" dedi.

Odanın Rolü ve Hedefleri

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, üretime ve insan yetiştirmeye verdikleri önemi dile getirdi. Yüksel, "Genç usta adaylarına sağladığımız bu eğitimlerle, onların her zaman yanında olacağız. Diyarbakır için yeni ustalar yetiştirmek bizim için büyük bir önem taşıyor. Oda olarak bu tür eğitimlere sürekli destek vereceğiz" ifadelerini kullandı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER