AsayiÅŸ

Diyarbakır’da Gıda Üretim ve Satış Yerlerinde Sıkı Denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine gıda üretim ve satış yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler neleri ortaya çıkardı?

Diyarbakır’da Gıda Üretim ve Satış Yerlerinde Sıkı Denetim
27-06-2024 12:15
DÄ°YARBAKIR

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri İş Başında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığına ait gıda denetim ekipleri, kent genelinde geniş çaplı bir denetim gerçekleştirdi. Lokanta, kafe ve büfelerden oluşan birçok gıda üretim ve satış noktası bu kapsamda kontrol edildi.

Denetimlerin Amacı ve Kapsamı

Denetimlerin temel amacı, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamaktır. Bu çerçevede, ekipler hijyen ve raf ömrü denetimleri yaptı. Peki, bu denetimlerde neler bulundu?

"Sağlık Denetim ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet doğrultusunda kafe ve restoranlarda da denetim yaptı."

Denetimler sırasında raf ömrünü tamamladığı tespit edilen ürünlere el konularak imha edildi. Ürünlerin sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi ve temizlik konularında işletmelere uyarılarda bulunuldu. Gerekli hijyen şartlarını taşımayan işletmelerle ilgili tutanaklar tutuldu.

Vatandaşların Sağlıklı Gıdaya Erişimi

Denetimlerin düzenli olarak devam edeceği belirtilirken, bu tür denetimlerin vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişiminde büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Peki, bu düzenli denetimler gelecekte ne gibi değişikliklere yol açacak?

Diyarbakır’daki bu denetimlerin, şehirdeki gıda güvenliği standartlarını yükseltmesi bekleniyor. Vatandaşlar da bu tür denetimlerin artırılmasını talep ediyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER