Gündem

Diyarbakır’da Kur’an Kursu Öğrencileri Anzele’de Serinliyor

Çocuklar sıcaktan nasıl korunuyor? İmam Yetmiş'in öğrenciler için hazırladığı etkinlikler neler? Bu etkinlikler nasıl bir etki yaratıyor?

Diyarbakır’da Kur’an Kursu Öğrencileri Anzele’de Serinliyor
07-08-2024 12:30
DİYARBAKIR

Kur’an Kursu ve Sıcakla Mücadele

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, Kur’an öğrenmek için Fatih Camii’ne giden çocuklar, yazın bunaltıcı sıcaklarıyla başa çıkmak için özel bir etkinlik gerçekleştiriyor. Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan "Yaz Kur’an kursu" kapsamında eğitim gören öğrenciler, imam Muhammet Yetmiş’in rehberliğinde serinlemek için Anzele süs havuzuna götürülüyor.

Serinleme Etkinliği

İmam Muhammet Yetmiş, hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde olduğu Diyarbakır’da, öğrencilerin sıcaktan bunalmaması için “Önce camiye, sonra havuza” sloganıyla çocukları havuza götürüp serinlemelerini sağlıyor. Bu etkinlik, çocukların hem eğlenmesini hem de serinlemesini sağlarken, aynı zamanda derslerden sonra bir rahatlama imkanı sunuyor.

Eğitim ve Etkinliklerin Birleşimi

Yetmiş, "Amacımız, camide öğrencilere verilen elifba ve Kur’an-ı Kerim dersleri ile beraber yapılan etkinlikleri, cami dışındaki etkinliklerle birleştirerek onları daha dinamik tutmak ve toplumsal hayatın dinamiklerini kendilerine göstermektir" diyerek, eğitim ve eğlenceyi birleştirmenin önemini vurguluyor. Bu etkinlikler, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine ve birlikte vakit geçirerek kaynaşmalarına olanak tanıyor.

Sosyal ve Dinamik Bir Ruh

Yetmiş, bu tür etkinliklerin öğrencilerin daha dinamik ve sosyal bir ruh kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. "Bu etkinliğin amacı öğrencileri daha dinamik, daha sosyal ve birleştirici bir ruha büründürmektir. Öğrencilerin bu tür etkinliklerle daha verimli hale gelmesini sağlamak ve farklı etkinlikleri bir arada yaşayıp o heyecanı birbirleriyle paylaşmalarını sağlamaktır" diyor.

Öğrencilerin Geri Bildirimleri

Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de sıcaklardan korunuyor. İmam Yetmiş’in bu girişimi, öğrencilerin motivasyonunu artırıyor ve derslere olan ilgilerini canlı tutuyor. Öğrenciler, camide aldıkları eğitimle birlikte sosyal etkinliklere katılarak daha kapsamlı bir öğrenme deneyimi yaşıyor.

Gelecekteki Planlar

Bağlar İlçe Müftülüğü, bu tür etkinlikleri artırarak devam etmeyi planlıyor. İmam Muhammet Yetmiş ve ekibi, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak ve onları daha sosyal bireyler olarak yetiştirmek için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Yaz Kur’an kurslarının, çocukların hem dini eğitim almalarını hem de sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmesi hedefleniyor.

Amacımız, camide öğrencilere verilen elifba ve Kur’an-ı Kerim dersleri ile beraber yapılan etkinlikleri, cami dışındaki etkinliklerle birleştirerek onları daha dinamik tutmak ve toplumsal hayatın dinamiklerini kendilerine göstermektir. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER